"Динамо" привика Петев за кадем

"Динамо" привика Петев за кадем | StandartNews.com

Загреб. Ивайло Петев е в Заграб и ще бъде на трибуните на "Максимир" за мача с ПСВ довечера. Българинът обаче не е в списъка на "сините" за нов треньор. Петев имал друга роля - кадем. Това обяви президентът на клуба Мирко Баришич. "Да, той е при нас. Бяхме се разбрали да ни гостува още в София. Не сме го викали, за да става треньор", продължи шефът на "Динамо". "На практика всеки може да ни стане треньор", допълни той. Освен Петев медиите спрягат за поста още Игор Памич, Томислав Ивкович, Матиас Кек, Крънослав Юрчич и Роберт Просинечки. Според журналистите Петев бил любимец на Зоран Мамич. Той обаче не може да намери общ език с брат си Здравко по въпроса. На два пъти Здравко отхвърлил кандидатурата на Петев.

Освен това срещу родният спец е инцидента на "Герена". Сайтовете го припомниха като пуснаха клипчета. "Динамо" пък ще види доста зор с уволнения Бранко Иванкович. Треньорът не иска да се раздели по взаимно съгласие. Той настоява да му бъде платена неустойка от 250 000 евро. "Толкова пари за един месец! И какво направи професора? Падна от всеки срещнат", обяви сайтът "Индекс". Играчите отърваха наказания покрай треньорската смята. До назначаването на заместник на Професора, те ще бъдат водени от Зоран Мамич. Именно той реди тактиката за мача с холандците снощи. Според хърватските медии преди Загреб Петев е имал спирка и в Белград. Не е ясно дали не е преговарял и с някой клуб от Сърбия.

Саид Хюсеинович от "Динамо" З ще почива 6 месеца. Халфът, който стана известен в България преди година, когато наказа "Левски" с екипа на "Сараево", получи тежка травма в последния мач на хърватите. Саид бе сменен още в 15-ата минута при загубата 0:1 като гост на "Сплит". "Ядреномагнитният резонанс показа скъсване на предни кръсни връзки. След операцията възстановителният период ще е около половин година", коментира докторът на "Динамо" Ивица Смодек. Контузията означава, че Хюсеинович със сигурност ще пропусне последния мач от груповата фаза на Лига Европа между "Динамо" и "Лудогорец", който е на 12 декември на "Максимир".

От началото на сезона Хюсеинович не се е разписвал и има две асистенции в 14 мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай