Дежа вю - Ливърпул отново удари Евертън

Червените спечелиха с гол красавец дербито от кръга за Купата на Англия

Дежа вю - Ливърпул отново удари Евертън | StandartNews.com

Ливърпул се класира напред в турнира за Купата на Англия, след като в дербито на третия кръг победи с 1:0 градския си съперник Евертън.

Успехът дойде след гол-шедьовър в 68-та минута на Къртис Джоунс. Очевидно мачовете на Евертън срещу историческия градски съперник се превръщат в кошмар за синята част на града.

Сега ситуацията е още по-неприятна за тима на Карло Анчелоти, след като Ливърпул ги победи с на практика младежкия си отбор.

Заради изключително претоварената програма Юрген Клоп бе пуснал повече играчи от втория тим на "червените", но и те явно са прихванали от самочувствието на батковците си и изиграха отличен мач.

През първата част Евертън имаше своите шансове, но на вратата на Ливърпул Адриан се справи отличнто на няколко пъти.

"Карамелите" играха със сто процента най-силния си състав, но очевидно и той бе поставен под напрежение и се провали. 

Второто полувреме бе определено по-силно за домакините, които особено след гола на Джоунс контролираха тотално събитията на терена.

Вече точно 20 години Евертън няма победа на стадиона на съперника си "Анфийлд", а общо 10 години няма изобщо успех срещу Ливърпул. Очевидно става въпрвос за и за вече сериозен комплекс, който го оставя далеч след европейския и световен шампион в момента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай