Дейзи Ланг награди най-добрите ни младежи в шаха на бляскава церемония в хотел "Маринела"

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева отново любезно предостави домакинство и настаняване на участниците в надпреварите

Дейзи Ланг награди най-добрите ни младежи в шаха на бляскава церемония в хотел "Маринела" | StandartNews.com

След като в петък, 7 април, бяха излъчени шампионите по блиц за юноши и девойки до 14, 16 и 18 г., на 8 и 9 април 2023 г. в зала «Витоша» на хотел „Маринела" в София се проведоха и Държавните индивидуални първенства по ускорен шахмат за същите състезателни групи. 

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева отново любезно предостави домакинство и настаняване на участниците в надпреварите по блиц и ускорен шахмат, a наградният фонд на първенствата бе под патронажа на сина й Вълчо Арабаджиев.

В надпреварата по рапид участие взеха 97 състезатели – представители на 23 шахматни клуба в страната. Най-многобройни бяха групите на юношите до 16 г. (33 участника) и на момчетата до 14 г. (27 участника). Контролата за игра беше 15 минути на партия с добавка 10 секунди на всеки ход.

Държавни шампиони и медалисти по ускорен шахмат за 2023 г. са както следва:

- при момчетата до 14 г.: Шампион и златен медал за AFM Александър Цолов от ШК «Ан Пасан», София; второ място и сребърен медал за Мартин Димитров от ШК «Каиса», Варна, София; трето място и бронзов медал за Стефан Иванов от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 16 г.: Шампион и златен медал за FM Никола Кънов от ШК «Елит», София; второ място и сребърен медал за AIM Константин Георгиев от ШК «Славия», София; трето място и бронзов медал за Валентин Данов от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 18 г.: Шампион и златен медал за Християн Илиев от СКШ «Шумен», Шумен; второ място и сребърен медал за Лъчезар Колев от ШК «Славия», София; трето място и бронзов медал за Явор Николов от ШК «Хармония 25», Шабла.

- при момичетата до 14 г.: Шампионка и златен медал за Анджелика Ненова от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Йоана Кръстева от ШК «Елит», София; трето място и бронзов медал за Моника Йорданова от ШК «Одесос», Варна.

- при девойките до 16 г.: Шампионка и златен медал за Ивелина Христова от ШК «Шах XXI», София; второ място и сребърен медал за WCM Диляна Иванова от ШК «Ан Пасан», София; трето място и бронзов медал за Лиляна Славова от ШК «Одесос», Варна.

- при девойките до 18 г.: Шампионка и златен медал за Ева Русева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; второ място и сребърен медал за WCM Патрицие Найманова от ШК «Михаил Тал», Червен бряг; трето място и бронзов медал за AIM Стефани Чучукова от ШК «Бургас 64», Бургас.

Медалите и наградите на участниците на първенството бяха връчени от Дейзи Ланг - носителка на три световни и две европейски титли в професионалния бокс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай