Деси Стоянова е шеста в Нове Место

Деси Стоянова е шеста в Нове Место | StandartNews.com

Десислава Стоянова завърши на шесто място във втория спринт на 7,5 км. за жени за Купата на ИБУ по биатлон в чешкия зимен център Нове Место. Българката, която в събота беше 18-а, направи безгрешна в стрелбата и измина трасето за 20:51.7 минути. Още три българки стартираха в надпреварата. Дафинка Коева направи една грешка и зае 44-а позиция. Емилия Йорданова е 53-а с две наказателни обиколки, а Стефани Попова е 76-а също с две грешки. Победителка стана Анаис Шевалие от Франция с 20:04.7 минути и 10 от 10 мишени. Втора и трета са съответно Яна Бондар от Украйна на 9.4 секунди и Светлана Слепцова от Русия на 16.6 секунди.

При мъжете Михаил Клечеров завърши на девето място в спринта на 10 км. Българинът повали всичките 10 мишени и измина дистанцията за 25:21.1 минути. Димитър Герджиков също без безпогрешен в стрелбата и се нареди 19-ти. Антон Синапов се класира на 28-о място с един пропуск. Последен от българите остана Димитър Парталов - 82-и с четири наказателни обиколки. Победител в надпреварата стара Пьотър Пашченко от Русия с един пропуск и 24:20.3 минути.

Красимир Анев пък завърши на предпоследното 29-о място в масовия старт на 15 км от СК в германския зимен център Руполдинг. Българинът направи пет грешки в четирите стрелби и измина дистанцията за 37:09.4 минути. Той беше първа резерва, но участва в състезанието след отказ на германеца Зимон Шемп. Победител стана носителят на Световната купа Мартен Фуркад. Французинът допусна само един пропуск във втората си стрелба и финишира за 34:07.2 мин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай