Дерменджиев: С „Литекс" трябва да играем освободено

Дерменджиев: С „Литекс" трябва да играем освободено | StandartNews.com

Треньорът на шампионите не иска първенство без ЦСКА и „Локомотив"София

„Лудогорец" ще излезе да играе срещу „Литекс" като отбор, който вече е шампион. Като знаем това, надявам се ще играем освободено. "Литекс" ще са много мотивирани, за тях това е много важен мач, но тъй като въпросът за титлата вече е решен, психологическият стрес при нас ще е намален. Това обяви треньорът на „Лудогорец" Георги Дерменджиев, дни преди мача на зелените с отбора на Гриша Ганчев, който ще се играе в Ловеч.

Дерменджиев призна, че в събота ще пусне на терена футболисти, които са играли по-рядко в първенството досега. Той не скри, че управата на тима ще търси нови попълнения. Оглеждат се и български, и чужди играчи, които да подсилят отбора в предстоящите квалификации на евротурнирите, но имената от бъдещите трансфери ще се пазят в тайна.

В същото време „Лудогорец" започва да пуска в редовни мачове своите млади попълнения, които досега тренираха в школата и в младежката формация." Имаме 4-5 момчета, които ще отидат на подготовката на първия отбор, за да се интегрират. Те ще влизат да играят на контроли , особено след като вече новите правила допускат и футболисти на възраст до 21 години да са на терена през всичките 90 минути на мача", поясни треньорът на зелените.

Дерменджиев призна, че няма да е приятно ако ЦСКА и „Локомотив" София останат без лицензи и отпаднат от първенството на „А" групата. Не искам отбори с такова име, с такава история, с много титли и опит в международни турнири да останат без лицензи. Отбор емблема, като ЦСКА, ще липсва много на първенството ни , ако това се случи, смята треньорът на разградчани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай