Дерменджиев: При победа се класираме, но и точка е много добре

Дерменджиев: При победа се класираме, но и точка е много добре  | StandartNews.com

Лудогорец води Минев за кадем в Швейцария

София. Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че точката ще е добро постижение в гостуването срещу Базел утре вечер. Разградчани днес заминават за Швейцария, където трябва да изиграят поредния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. В предния кръг шампионът на България победи с минималното 1:0 Базел в София.

Единственото попадение за успеха бе дело на Йордан Минев, който също пътува с Лудогорец, въпреки че е наказан и няма да може да вземе участие в мача. В отбора обаче се надяват, че той ще е на кадем за утрешния мач.

"В Лудогорец целите винаги са били високи, ние отиваме да изиграем един добър мач и да спечелим точки. Всички са добре, тези, които са картотекирани, всички са на линия. Имаме достатъчно футболисти, Данчо (Минев) е един много добър футболист, но мисля, че Ангуло ще се справи също. Този кръг ще бъде важен не само за Лудогорец, а за разпределение на групата и на четирите отбора. С едно равенство може да бъдем втори, ако след това мачът с Ливърпул в София завърши както трябва", коментира Дерменджиев на летище "София".

"Реал Мадрид си е Реал Мадрид и го слагаме на първо място, но другите три отбора, дори ако вземем равен мач, ще бъде много добре. Но ние не отиваме за равен, отиваме да спечелим 3 точки. Ще бъде изключително труден мач, и Базел знаят каква е цената на този мач", добави спецът, цитиран от Гонг.

"Футболистите на Лудогорец са достатъчно рутинирани и мисля, че ще се справят. Тези мачове се играят тактически и нямат нищо общо с красивия футбол. Това са мачове за печелене на точки и класиране", каза още той.

"Базел ще бъдат много напрегнати, но при нас психологическият ефект на напрежението ще бъде висок, защото евентуално една победа, знаете за какво става въпрос, че отборът ще е автоматично класиран", заяви още старши треньорът на Лудогорец.

Изпълнителният директор Ангел Петричев също вярва в победата. "Даваме си ясна представа какъв мач ни чака в Швейцария. Хубавото е, че вече самочувствието и опитът на нашите момчета е много по-голям и след тия три точки не отиваме като жертвени агнета, а имаме надеждата, че ще вземем нещо повече", сподели Петричев.

Четири ослепителни красавици се добраха до две от звездите на "Лудогорец" на летище София. Козмин Моци и Мишо Александров опитаха да финтират момичетата, но не успяха. Мадамите майсторски се промъкнаха до двамата и се сдобиха с автографи. "Не сме фенки на "Лудогорец", а на "Левски". В момента обаче разградчани се представят по-добре, а и някои от тях са доста привлекателни като мъже. Моци и Мишо се оказаха земни хора и ни дадоха парафи с нашите имена. Ще стискаме палци за тях сега срещу "Базел". С "Ливърпул" пък може и на стадиона да отидем", каза пред "Стандарт" една от дамите - Пламена Рахова. Тя и дружките й успяха да вземат автографи за разлика от доста други желаещи. На летище София почти по същото време, когато "орлите" отлитаха за Швейцария, имаше още 3 полета към други точки на света. Всички българи на аеропорта пожелаха успех на "Лудогорец" и чинно изчакаха играчите на шампиона да минат първи.

ГРУПАТА НА ЛУДОГОРЕЦ

Вратари: Владислав Стоянов и Милан Борян

Защитници: Козмин Моци, Георги Терзиев, Александър Александров, Александър Барт, Жуниор Кайсара, Браян Ангуло, Йордан Минев (наказан)

Полузащитници: Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Абел Анисе, Христо Златински, Марселиньо, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Даниел Абало, Вандерсон

Нападатели: Роман Безяк, Йонес Хамза, Жуниор Кишада

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай