Дерменджиев: Бъдете сигурни, че мачът с Ливърпул ще е добър

Дерменджиев: Бъдете сигурни, че мачът с Ливърпул ще е добър  | StandartNews.com

София. Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев показа увереност преди първия двубой в Шампионската лига срещу Ливърпул на "Анфийлд" утре вечер.

"Всичко в отбора е рамките на нормалното. Заминаваме с добро самочувствие, футболистите знаят срещу какъв отбор ще играем. Лудогорец има достатъчно рутина, за да изиграе мача, както трябва", каза Дерменджиев при заминаването за Острова.

"Бъдете сигурни, че мачът ще бъде добър. Ще играем, както ние играем", допълни наставникът на шампионите.

"Групите на Шампионската лига нямат нищо общо с Лига Европа. Качеството е много различно - знаете срещу какви отбори ще играем", коментира той, като добави, че съставът, с който ще излезе срещу Ливърпул е почти изяснен.

По всяка вероятност титуляр на вратата ще бъде канадският национал Милан Борян, който бе привлечен след наказанието на Владислав Стоянов и контузията на Иван Чворович. "Вратарят е в достатъчно добра форма, за да му се гласува доверие. Направихме специална тренировка за него, за да види как изнасяме топката. Бързо навлиза", каза още Дерменджиев.

"Знаем къде отиваме - един легендарен стадион и отбор, но въпреки това не ни е страх. Естествено имаме респект към съперника заради неговата история, агресивната трансферна политика и футбола, който демонстрира, но това не трябва да ни стряска. Не се притесняваме от екзалтираната публика на "Анфийлд", тъй като няма да ни е за първи път да играем пред пълен стадион. Все пак два пъти сме гостували на стадиона на Партизан. Надявам се, че с малко повече късмет ще стигнем до благоприятен резултат", каза изпълнителния директор Ангел Петричев.

Групата на Лудогорорец:

Вратари: Емил Господинов, Милан Борян, Георги Аргилашки (един от Борян и Аргилашки ще отпадне)

Защитници: Козмин Моци, Александър Александров, Георги Терзиев, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Брайън Ангуло

Халфове: Светослав Дяков, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Даниел Абало

Нападатели: Роман Безяк, Юнес Хамза, Жуниор Кишада.

Освен проблемите на вратарския пост, Лудогорец ще има проблеми и в защита за първия си мач в Шампионската лига срещу Ливърпул. Петкратният шампион на България Александър Барт отпадна от групата на тима заради контузия, а Георги Терзиев също се оплаква от травма. Остават само двама здрави централни бранители - Козмин Моци и Александър Александров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай