Дерменджиев сподели слабостите на Левски

Наставникът отказа коментар по повод дузпата за Левски

Дерменджиев сподели слабостите на Левски | StandartNews.com

Георги Дерменджиев сподели мнението си след равенството на Левски с Ботев Пловдив (1:1) и разкри слабостите на отбора. Според него, отборът е атакувал добре, но му е липсвала точност при завършващите удари и на това се дължи липсата на победа. 

"Разбира се, че не съм доволен от резултата, но и това го има. Доста се накъса играта, имахме някои ситуации. След като останахме с човек повече, играхме в полето на Ботев, но не можахме да си вкараме положенията.", започна той.

"Не мога да коментирам дузпата. Ние започнахме добре, стигна се и до гол, което беше добре, защото се успокоихме. Но допуснахме много неприятна грешка в самото начало на втората част, не бяхме достатъчно концентрирани и позволихме да се стигне до удар от границата на наказателното поле", заяви наставникът на Левски.

"В тези статични ситуации има човек, който отговаря за всеки. Нашият футболист изпусна съперника си и се стигна до гола. Ще го анализираме впоследствие този момент", коментира той.

"Реших да заиграем с двама нападатели, както и с двама по фланговете. Добре атакувахме, но нямахме добър завършващ удар. Разбира се, че тази схема може да стане постоянна, постъпваме срещу всеки съперник различно. Не е толкова голяма разликата, но исках в този мач да имаме по-голяма мощ напред, но не можахме да отбележим", заяви Дерменджиев и похвали дебютанта в титулярния състав Сейдахмет.

"Еркебулан е един много перспективен футболист, включи се от началото добре, има още много какво да показва, но и да се адаптира към отбора. Доволен съм какво направи, но мисля, че може и доста повече и ще го покаже", заяви Дерменджиев и сподели мнението си за скандалната ситуация с Давиде Мариани, който изрита яростно една бутилка след като бе сменен.

"Мариани казва, че е изритал бутилката, защото не е доволен от резултата и затова е реагирал така. За мен това не е нормално. Един истински спортист умее да печели, умее и да губи. Един спортист би трябвало да може да реагира правилно. Ще реша аз дали ще има последствия за него", сподели треньорът на Левски.

"Няма да се оправдавам с инсинуациите за поста ми. Естествено, че това, което се тиражираше, влияе, но ние сме длъжни да сме силни в един такъв момент и да излизаме и да играем. Достатъчно се писа по тази тема и вие категорично знаете какво се случва и няма какво да се коментира. Аз съм професионалист, във футбола всичко е възможно, но нашето ръководство е високо интетелктуално, знае какъв отбор е приет и знае как да постъпи. Те са хората, които решават какво ще се случи. Аз съм професионалист и работя така, както трябва да работя. Не искам да мисля по темата за моя смяна, нека кажат първоизточник. Не може срещу един клуб като Левски да се получават такива неща.", допълни Дерменджиев.

"Клубът не трябва да разрешава такива писаници и аз мисля, че всичко това ще се изчисти във времето. Мисля, че това беше атака срещу клуба, щом се говори срещу треньор на такъв клуб, при това от два месеца, особено при резултати, които не са негативни, това е удар по Левски", добави треньорът.

"Но знаете, че тук е така. Един Йоканович си замина за 2-3 месеца, а после където отиде, спечели всичко. Един Делио Роси е с 300 мача в Италия и пак имаше огромен негативизъм върху него. Тук е нормално да се коментират треньори, спортни директори, шефове. Но мисля, че това ръководството са високо интетлектуални хора и няма да разрешат да се действа така срещу клуба. Мен не ме интересува от къде идват тези атаки", завърши Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай