Държавното първенство по тенис с рекорд по участници

Държавното първенство по тенис с рекорд по участници | StandartNews.com

София. Рекордните 179 тенисисти от цялата страна взеха участие в Държавния шампионат по тенис за ветерани. Шампионатът бе възстановен съвместно с Българска федерация по тенис и Българска мастърс федерация.

Освен купи и медали, БФТ осигури за победителите и възможността за участие в предстоящото в края на месеца Европейско индивидуално първенство по тенис за "seniors", на което страната ни е домакин за втора поредна година. Състезанието съвпадна с първия турнир от календара на КАИ Национална тенис лига. Елитът в тениса при ветераните даде най-доброто от себе си в Национален тенис център "Карлсберг" в столицата.

Участниците бяха приветствани лично Здравка Йорданова (световен и олимпийски шампион в дисциплината академично гребане и председател на Българска мастърс федерация), Георги Дончев (БФТ) и Мариана Ненова (председател на Ветеранската комисия към БФТ и управител на СК „ДЕМА"). При мъжете в категория 35+ титлата взе Слави Делчев. Квотата за предстоящото Европейско първенство в групата 45+ спечели Георги Милев. В категорията 55+ победи Иван Запрянов. При дамите 35+ шампионка стана участвалата в отбора на България за Фед Къп Биляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай