Цяла Австрия ликува! Отиват на Евро 2024 /РЕЗУЛТАТИ/

Нидерландия също прави сериозна крачка натам

Цяла Австрия ликува! Отиват на Евро 2024 /РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

Австрия е осмият отбор, осигурил си класиране за Евро 2024. Първенството на Стария континент е догодина, а австрийските национали си гарантираха участи на шампионата в Германия след победа с 1:0 при гостуването си на Азербайджан в Баку.

По този начин те се присъединяват към домакините, получили право на участие автоматично, както и към тимовете на Белгия, Франция, Португалия, Испания, Шотландия и Турция, които пък изпълниха целта си в последните няколко дни.

Днешната победа гарантира на Австрия едно от първите две места в крайното класиране на група F, откъдето напред продължават и белгийците.

В същото време, Португалия продължава да е един от двата отбора с пълен актив в квалификациите за Евро 2024. Кристиано Роналдо и съотборниците му нямат грешка вече осем мача, след като минаха без особени проблеми през Босна и Херцеговина, печелейки гостуването си в Зеница с 5:0.

Така европейските шампиони от 2016 година са с максимален брой точки - 24 от 24 възможни, като освен това имат и убийствена голова разлика от 32:2. И разбира се, вече имат осигурен билет за шампионата догодина.

Легендарната седмица реализира два гола в рамките на първите 20 минути, като откри резултата от дузпа още в петата минута, а след това удвои сметката си след асистенция на Жоао Феликс за 2:0. Останалите попадения за иберийците, които печелят група J, бяха дело на Бруно Фернандеш (25'), Жоао Кансело (32') и Жоао Феликс (45').

Нидерландия спечели гостуването си на Гърция и направи важна крачка в мисията си да се класира за Евро 2024.

"Лалетата" получиха две дузпи при успеха с 1:0 в група "В", като първата бе пропусната от Ваут Вегхорст преди почивката, но при втората, дадена в добавеното време на мача, Върджил ван Дайк не сбърка. 

Капитанът на гостите реализира със силен удар, а с тези три точки той и сънародниците му вече са втори с общо 12, колкото имат и гърците. Лидер е Франция с 18.

Всички резултати:

Група В: Гибралтар - Ирландия 0:4, Гърция - Нидерландия 0:1

Група F: Азербайджан - Австрия 0:1, Белгия - Швеция 1:1 (прекъснат)

Група J: Босна - Португалия 0:4, Исландия - Лихтенщайн 4:0, Люксембург - Словакия 0:1

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай