Чудо на "Стандарт" с рекорд пред Ноле и Карамаринов

Чудо на "Стандарт" с рекорд пред Ноле и Карамаринов | StandartNews.com

Талантливата атлетка Лиляна Георгиева, която е едно от откритията на кампанията "Спортните чудеса" на "Стандарт" постави пореден рекорд, но този път пред №1 в световния тенис Новак Джокович. Лили участва в "Сръбски открит турнир" с който бе открита новата атлетическа зала на Белград за 3 млн. долара.

Детето-чудо спечели бягането на 800 м с 2:12,10 мин. Така тя подобри рекорда за девойки младша възраст от 2:12,57 мин поставен преди 28 г от Милка Михайлова. В спринта при мъжете на 60 м Денис Димитров завърши втори с 6,78 сек. Силвия Дънекова спечели бронз на 3000 м с личен рекорд от 9:13,12 мин. Тенисист №1 в света Новак Джокович с радост изгледа на живо състезанието заедно с кмета на сръбската столица Синиша Мали, президентът на Сърбия Томислав Николич, министърът на младежта и спорта Ваня Удовичич, главният секретар в министерството на отбраната Зоран Джорджевич, звездата в скока на височина Бланка Влашич и президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен. Специален гост на откриването бе и Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и председател на БФЛА. Да уважи турнира бе поканен и топ мениджъра Георги Павлов.

По време на откриването на съоръжението сръбският президент Николич определи залата за „новото спортно бижу на Белград и Сърбия. Новата зала е изградена на място, доскоро използвано за паркинг, предоставено от Министерството на отбраната. Съоръжението е само за лека атлетика и ще се използва за целогодишна подготовка, а офисите на Сръбската федерация по лека аткетика вече се помещават в сградата. Залата е построена по стандартите на Световната федерация по лека атлетика (ИААФ) – заема 7200 кв. м, с четири кръгови коридора е с дължина от 200 м, в центъра на пистата са разположени права от 60 м, сектори за хоризонтални скокове, овчарски скок, скок височина, гюле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай