Чорбаджийски: ЦСКА има най-дългата скамейка от всички отбори в Първ

Играчите са готови за срещата с Дунав

Чорбаджийски: ЦСКА има най-дългата скамейка от всички отбори в Първ | StandartNews.com

Божидар Чорбаджийски сподели, че ЦСКА-София има най-много равностойни играчи в редиците си. Според него отсъствието на даден играч лесно може да се компенсира от негов заместник. Той допълни, че столичани са готови за предстоящото гостуването на Дунав този уикенд.

“В ЦСКА винаги има напрежение, защото ЦСКА се стреми да бъде първи навсякъде. Но това напрежение е сладко напрежение. Нашият отбор е свикнал да играе под такова напрежение. Не мисля, че трябва да ни повлияе по някакъв начин. 
Естествено, че нямаме право на грешна стъпка в Русе. Честно казано днес стъпваме за пръв път с отбора, момчетата се забавляваха. Събрахме се всички заедно, майтапи… Така че би трябвало да сме готови. Имаме 1-2 дни да се подготвим. Киро Десподов е готов и няма пречки пред нас. 
Смея да кажа, че ЦСКА има най-дългата скамейка от всички отбори в Първа лига и всеки един от футболистите е равностоен на другия. Може да го замени по всяко време без да се чувства разлика”, коментира Чорбаджийски.
Относно представянето на националния отбор, защитникът разкри: “Видяхте, че националният отбор се представи на едно много добро ниво. Пролича си колективът в отбора и целеустремеността на всички. Всички дадоха максимума от себе си и мога да кажа, че сме много разочаровани от събитията в Кипър, защото имахме реална възможност да се класираме и продължим напред за Лигата на нациите. Мисля, че е едно добро начало за този отбор. Има добра основа и от нас зависи да се развиваме и побеждаваме повече.
Това е един от малкото отбори, в който може да си кажеш приказка с всеки. Не се срамувам да го кажа. Това е най-позитивното от всичко, защото си помагаме и на терена и извън него. В живота сме приятели и това помага много. Помощта и себераздаването ни тласкат напред и прави този юмрук да работи толкова добре през тази кампания.
Но не сме постигнали още нищо. Не искам да се ангажирам с прогнози за квалификациите. Единственото, което мога да обещая, е, че ще се опитаме да подобрим нещата.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай