Черно море удари Ботев (Пд) с 2:0

Моряците сложиха край на сушата

Черно море удари Ботев (Пд) с 2:0 | StandartNews.com

Черно море победи Ботев с 2:0 и десетия кръг на efbet Лигата. Така "моряците" прекъснаха двумесечната си суша без победа в елита.
През първото полувреме домакините бяха по-активният тим, владееха повече топката, но не успяха да създадат нито едно чисто голово положение с изключение на неточен удар на Исмаил Иса в началото на двубоя. Гостите имаха възможност на два пъти да открият резултата през първата част, но отлични намеси на вратаря на Черно море Миодраг Митрович предотвратиха сигурен гол.
В 20-та минута след грешка на защитата на Черно море топката стигна до Антонио Вутов, който стреля от 7-8 метра, но вратарят на домакините се намеси успешно. В 25-та минута Тодор Неделев намери с отличен пас Еберт Кардосо, който преодоля защитник на домакините, напредна и стреля, но вратарят Миодраг Митрович отново спаси. В 43-та минута Черно море имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Виктор Попов в наказателното поле на Ботев, но според рефера Станислав Тодоров нарушение нямаше.

В 49-та минута Черно море откри резултата при първи точен удар за отбора в мача. Родриго Енрике изведе в отлична позиция Исмаил Иса, който навлезе в наказателното поле на Ботев и с удар от десетина метра вкара за 1:0. В 59-та минута Фернандо Виана успя да засече с глава топката след центриране отдясно, но ударът му бе слаб и вратарят Миодраг Митрович улови без проблеми.

След час игра Мартин Минчев не успя да се възползва от грешка на защитата на Ботев и от чиста позиция срещу вратаря на гостите Георги Аргилашки пропусна да удвои преднината на домакините.

В 63-та минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение на Антонио Вутов срещу Родриго Енрике. Потърпевшият застана зад топката и стреля много силно, но вратарят на Ботев Георги Аргилашки успя да спаси. В 65-та минута Станислав Тодоров отсъди втора дузпа за домакините за нарушение на вратаря Георги Аргилашки срещу Даниел Димов, която Мартин Минчев реализира в 67-та минута.

В заключителните секунди на мача Ботев можеше да вкара почетен гол, но след удара на Марко Перван топката попадна в ръцете на вратаря Миодраг Митрович.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай