"Челси" на полуфиналите в Шампионската лига

"Челси" на полуфиналите в Шампионската лига | StandartNews.com

"Челси" се класира за полуфиналите в Шампионската лига. Футболистите победиха с 2:0 ПСЖ. По този начин заличиха аванса на френския тим, който преди шест дни се наложи с 3:1.

Точни са сините бяха Андре Шурле и Демба Ба. Второто попадение във вратата на французите бе малко преди края на мача- в 87-ата минута.

"Челси" имаше сериозна възможност още в първите минути на мача. В деветата Самуел Ето'о получи топката в наказателното поле и стреля, но не успя да вкара гол.

Салваторе Сиригу получи топката в 13-ата минута, а камерунският нападател се опита да му я открадне, но той блъсна вратаря на ПСЖ и съдията даде фаул.

Еден Азар беше заменен принудително от Андре Шурле в 18-ата минута. А в 10-ата Франк Лампард стреля от фаул от разстояние, но Сиригу изби.

Шурле се разписа за "Челси" с удар в наказателното поле в 32-ата минута.

Англичаните продължиха да доминират и през второто полувреме.В 52-ата минута Шурле стреля за гол, но улучи гредата. Оскар изпълни силно пряк свободен удар две минути по-късно, но топката отново улучи гредата.

В средата на второто полувреме французите започнаха да играят по-смело и имаха добро положение за попадение в 77-ата минута, но Едисон Кавани не успя да отбележи точка.

Второто попадение за англичаните бе в 87-ата минута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай