Бразилия победи Уругвай и отива на финал

Бразилия победи Уругвай и отива на финал | StandartNews.com

Бразилия. Бразилия победи Уругвай с 2:1 в полуфинален мач за Купата на конфедерациите и се класира за финала на турнира, предаде БГНЕС.

Срещата, играла се през 57 хил. зрители в Белу Оризонте, щат Минас Жераис, премина изключително оспорвано и равностойно, като и двата отбора можеха да победят. През първото полувреме урусите имаха дори лек превес, докато бразилците, пресирани по целия терен от съперниците си, играеха нервно и неефективно.

В 16-ата минута Уругвай получи право на дузпа, отсъдена за поваляне на Касерес в наказателното поле от "вечния заподозрян" Давид Силва. Зад топката застана най-опитният играч на Селесте - Диего Форлан, но ударът му в долния ляв ъгъл на Жулио Сезар не бе достатъчно силен и вратарят на Кариоките успя да избие в корнер.

В 41-та минута суперзвездата на домакините Неймар получи 50-метров пас по лявото крило, напредна и шутира, но вратарят Фернандо Муслера изби. Топката обаче попадна във връхлитащия Фред, изпуснат от централните бранители на Уругвай, и макар да не успя да я нацели добре, бразилският нападател все пак я прати в мрежата - 1:0.

През второто полувреме урусите излязоха надъхани, в търсене на изравнителен гол, какъвто падна доста бързо. В 48-ата минута, след разбъркване пред вратата на домакините и нова грешка на къдрокосия Силва, топката се озова у Единсон Кавани, който с прецизен диагонален шут успя да я прокара под плонжа на Сезар - 1:1.

Опасностите пред двете врати продължиха да се редуват, като с изтичането на минутите обаче домакините ставаха все по-настойчиви в търсене на победен гол. В 85-ата минута, след центриране от корнер, бранителите на Уругвай оставиха непокрит Паулиньо и той, извисявайки се над всички, отбеляза необезпокояван с глава - 2:1.

Срещата ще се запомни и с няколко "горещи" сблъсъка между бразилски и уругвайски играчи при спряна игра. В основата на почти всички подобни грозни сцени бе Неймар, опитал се да компенсира слабата си игра в този мач с цяла серия симулации и провокации към съперника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай