Понеделник,

Браво! Ударно завръщане за Антъни Иванов

От: Агенция Стандарт -
2275
Браво! Ударно завръщане за Антъни Иванов
A
A
A

Антъни Иванов от клуб Черно море записа завръщане на победния път с първото място на 100 м бътерфлай и в щафетата на държавното отборно първенство в столичния басейн „Спартак“, съобщи БНР. 

В бътерфлая той плува за 54,42 секунди и остави на 11 стотни зад себе си изгряващата звезда в националния отбор Петър Мицин от Вихрен. Антъни, който преди време се оплака, че вече не му се плува, беше улеснен от уморителното участие с победа на Мицин на 400 м свободен стил минути преди това, както и от отсъствието на Йосиф Миладинов, който не се включи в дисциплината още в сутрешните серии, въпреки заявката, за да може - по думите на националния селекционер Кристиян Минковски - да участва в щафетата в края на вечерта. Антъни все още очаква санкция за пропуснати допинг проверки и в момента временно е с възстановени състезателни права.

В същата дисциплина при жените победителка е Симона Богданова от Олимпия с 1:02,22 минути.

На 400 метра свободен стил Мицин победи с 4:04,96 минути, доста зад новия републикански рекорд, който самият той постави в тази дисциплина на турнира Мултинейшън в Кипър преди дни. Тук при жените спечели Преслава Тошева от Дамини с 4:27,31 минути.

На 200 метра гръб при мъжете победи Валентин Филипов от Черно море с 2:05,93 минути, а при жените очакван пореден успех за Габриела Георгиева с от Дамини с 2:14,39 минути.

На 200 метра бруст – успехи за Иван Грабко от Пловдив 2019 с 2:21,12 минути и за Катрин Радивчева от Каменград с 2:39,31 минути.

На 200 метра съчетано победители са Калоян Братанов от Астери с 2:01,40 и Петя Боянова от Левент с 2:27,18 минути.

При щафетите 4 по 100 метра свободен стил титла за мъжкия отбор на Черно море (Самуил Данаилов, Валентин Филипов, Владислав Терзиев и Антъни Иванов) с 3:29,04 минути. Победа и за женския тим на Спринт (Тиана Темелкова, Яница Карлова, Милена Христова и Александра Димитрова) с 3:58,55 минути.

Резултатите на победителите са доста под републиканските върхове, въпреки че турнирът е квалификация за световното първенство във Фукуока през лятото и за олимпийските игри в Париж.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com