Ботев (Вр) приземи Царско село

Софиянци с първа загуба и голове в първенството

Ботев (Вр) приземи Царско село | StandartNews.com

Ботев (Враца) победи в София с 2:1 Царско село в VI кръг на efbet Лига. Столичани допуснаха първи гол и първа загуба от началото на сезона, а врачани отново стигнаха до успех, след като в последните си четири срещи бяха спечелили само 1 точка.

Двубоят вървеше равностойно и без съществени шансове пред двете врати, но в 37-ата минута гостите стигнаха до попадение с първото си чисто положение. С отличен пас между четирима играчи на съперника Владислав Узунов изведе Даниел Генов в отлична позиция около точката на дузпата и той от десетина метра преодоля Джони Пласид. Това беше първи гол във вратата на софиянци от началото на сезона. 

Мирослав Будинов получи отлична възможност да изравни веднага след почивката, но от 5 метра не намери целта. 

В 56-ата минута Ботев удвои аванса си. Генов реализира втория си гол в мача с удар от границата на наказателното поле след добро подаване по тревата на Атанас Зехиров.

В 65-ата минута домакините все пак стигнаха до попадение. Борис Галчев центрира от фаул от дясно, Хулио Родригес засече с глава в страничната греда, а Мартин Кавдански беше най-съобразителен в ситуацията с отскочилата топка и отблизо направи добавка за 1:2. 

Царско село опита да избегне поражението и беше близо до изравняването в самия край. В третата минута на добавеното време Родригес с глава стреля опасно след центриране на Галчев от фаул от ляво, но Красимир Костов изби под гредата в корнер.

Така Ботев Враца стигна до втория си успех в кампанията, след като на старта победи шампиона Лудогорец с 3:1 на собствен терен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай