Ботев разби Берое

"Канарчетата" удариха четири пъти заралии

Ботев разби Берое | StandartNews.com

Отборът на Ботев (Пловдив) разби Берое с 4:1 в дербито на Тракия и се доближи само на точка от своя съперник в битката за четвъртата позиция след 17-ти кръга в Първа лига. Кристиан Димитров откри резултата в 30-ата минута, а две попадения добави Антонио Вутов (32, 77),  веднъж се разписа и Густаво Афонсо в (56). За гостите реазилиза Мартин Камбуров (34).

"Канарчетата" изпуснаха още три много чисти положения. Домакините изиграха много стойностен двубой в който през цялото време бяха компактни и не допускаха елементарни грешки за разлика от гостите, които до днес имаха втората най-стабилна отбрана в първенството.

Срещата започна равностойно. Първият точен удар беше за домакините. Той дойде в 9-ата минута, когато Перейра овладя на границата на наказателното поле, мина играч на заралии и стреля с левия крак, но в ръцете на Перниш. Берое отговори с удар на Мешка след няколко минути, но Кайзер изби в корнер.
Ботев поведе в 30-ата минута, когато Кристиан Димитров откри резултата. Неделев изведе Афонсо отляво след изпълнение на фаул, Димитров засече с глава за 1:0.

Две минути по-късно "канарчетата" вече имаха комфортен аванс. Неделев намери с отличен дълъг пас Серкан Юсеин, който излезе очи в очи с Перниш, халфът пусна към намиращия се свободен Антонио Вутов и за него не бе проблем да реализира на празна врата за 2:0.

Заралии не се примириха с резултата и се върнаха бързо в мача. В 34-ата минута Бригидо излезе очи в очи с вратаря на домакините и върна надеждите на гостите като подаде на непокрития Камбуров, за когото не бе проблем да вкара за 2:1. Това бе 11-о попадение за голмайстора на Берое в първенството през този сезон и 214-о за него в Първа лига.

Втората част започна по-динамично.  В 54-ата минута Вутов имаше възможност, но не успя да реализира. Едва две минути по-късно обаче пловдивчани удариха за трети път Берое. Автор на попадението бе Густаво Афонсо и така гостите пак изоставаха с два гола.

В 77-ата минута Ботев тотално сложи край на надеждите на Берое за нещо повече в този мач. Вутов се възползва от грешка на Камен Хаджиев, който се подхлъзна, напредна трийсетина метра с топка в крака, пребори се с Цветков и с удар по земя в близкия ъгъл вкара за крайното 4:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай