Босът на Барса: Меси остава

Куман ще води тима, ако нещо не се обърка, разкри Бартомеу

Босът на Барса: Меси остава | StandartNews.com

Президентът на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу разкри важни новини около каталунците с които се опита да успокои милионите фенове на клуба. Пред клубната телевизия той говори за звездата Меси и Роналд Куман, който се спряга за заместник на уволнения треньор Кике Сетиен.  

„Меси иска да завърши кариерата си в Барселона. Говоря непрестанно с него и неговият баща, той е част от нашия треньор. Куман ще бъде новият треньор на нашия отбор и ми каза, че Меси ще е ключов играч в нашия клуб”, бе краткият коментар на президента на клуба.

Също така Бартомеу коментира и трансферните спекулации при „блаугранас”. „Меси остава тук. Неймар да се върне? ПСЖ не иска да го продава през това лято. Не говорим и за Лаутаро Мартинес в този момент. Спряхме преговорите с Интер за него в края на юни, ще видим какво ще стане. Истина е, че има оферти за Ансу Фати, но той няма да се продаде. Ще се разделим с няколко играчи през лятото, защото трябва да смалим харчовете си и да рестартираме проекта в клуба”, довери той.

Според Бартомеу новият треньор на Барса ще се казва Роналд Куман, ако „нещо не се обърка“. Президентът също така заяви, че през декември от Барса са се свързали първо с нидерландския специалист и бивш футболист на каталунците. Тогава обаче Куман, защото не искал да остави Нидерландия без национален селекционер няколко месеца преди Евро 2020.

„През декември говорихме с различни треньори, за да видим кой е съгласен да поеме Барселона. Тогава отричахме за Куман, защото нямахме право да казваме. Ето сега ви казвам, че тогава Куман ни каза, че има ангажимент с Нидерландия и няма как да остави родината си без селекционер. Той беше първият, с когото се свързахме. Сега ни каза, че Евро 2020 е много далеч, живеем във времена на пандемия и не се знае бъдещето на футболния шампионат. Куман също заяви, че може да поеме Барселона и отдавна мечтае за това“, разказа Хосеп Мария Бартомеу.

„През последните дни информацията за Куман се появи във всички медии. Ако не се обърка нещо, ще представим Куман като треньор на Барселона. Футболистите ще започнат нов проект, начело с треньор, който в Каталуня е добре познат. Не само като футболист, но и като треньор. Пак казвам, ако нещо не се обърка, той ще е новият треньор на Барса. Залагаме на него, защото го познаваме добре, знаем как мисли и как неговите отбори играят. Освен това има нужния опит. Като част от дрийм тийма на Йохан Кройф, Куман знае философията на Барселона“, допълни президентът на испанския вицешампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай