Боровец организира масово вело-спускане на 11 май

Боровец организира масово вело-спускане на 11 май | StandartNews.com

Боровец. След края на успешния зимен сезон, Боровец започва подготовка за лятото. Символичен преход от снежните към слънчевите емоции курортът ще направи с уникалното за България състезание по масово спускане с колелета по планински терен „Drop the Mountain Borovets 2013", което ще се проведе на 11 май. Курортът очаква любителите на планината и през предстоящите празнични дни, по време на които ще работи кабинковата въжена линия (от 1 до 6 май).

От „Бороспорт" обявиха, че резултатите от анализа на туристическия поток в края на зимата са добри, като в курорта продължава да нараства броя на българските туристи. Този сезон е отбелязал около 5% увеличение на родните посетители. Стабилен ръст от около 10% има и на балканския (Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Румъния), руския и централноевропейския пазар. Относителният дял на английските и ирландските ваканционни групи остава непроменен в сравнение със сезон 2011-12. Интересната тенденция, която се наблюдава при българските туристи, които заемат около 35% пазарен дял, е стабилният ръст на посещенията на млади хора на възраст между 12 и 25 год. Те стават най-бързо растящата група в демографския микс на курорта с 56% увеличение на посещенията през последните три години.

Ръководството на "Бороспорт" АД обяснява тази тенденция със специалните програми и състезания на курорта с цел привличане на ученици, студенти и млади хора, както и с инвестициите в терейн парка, който се разраства вече трета година в ръкава на писта "Попангелов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай