Боримиров: "Левски" се бори на три фронта

Боримиров: "Левски" се бори на три фронта | StandartNews.com

София. Спортно-техническият директор на "Левски" Даниел Боримиров заяви, че всички в тима ще се борят за спечелването на шампионската титла и Купата на България.

Боримиров бе гост в ТВ7, където в интервю заяви, че създаденото напрежение в отбора пречи на футболистите да разкрият пълния си потенциал. Спортният шеф заяви, че в тима ще се опитат да наложат поне двама юноши в най-скоро време, което трябва да се види още днес в двубоя с "Локомотив София".

Спортният директор на „сините" защити Илиан Илиев, като в същото време изрази надежда, че новият екип начело с Николай Митов и неговите помощници Мариан Христов и Елин Топузаков ще успеят да спечелят титлата и Купата на страната.

„Че "Левски" е трагичен, не мога да кажа. "Левски" е в борбата за титлата, Купата и срещу писаниците в медиите. Борим се на три фронта", заяви Боримиров.

„В историята остава колко купи и титли имаш, а не играта. Да, ние не играем така, както всички искаме. Но работим в тази насока. Но отвън се създава напрежение, което пречи на футболистите да покажат възможностите си. Отборът не може да е концентрира и да работи както трябва. Всеки играч чете вестници и вижда оценката за себе си", добави той.
„Не мога да коментирам селекцията, защото дойдох преди три седмици в клуба. Ще разчитаме на тези футболисти, искаме да използваме техните качества, за да си постигнем целите. Имаше един период през 2004 година, когато пак имаше спиране на парите. Неприятно е, но от друга страна действат мотивиращо на българина. Иначе няма как да се стресне. Деликатен е моментът. Вече работим по селекцията. Надяваме се да не допускаме повече грешки", каза още спортният шеф.

„След разговорите с Тонев и Митев ще ни е цел да интрегрираме един двама юноши в отбора, тези които са най-близко като качества до първия отбор. Това ще се види още днес. Трябва много внимателно да се подходи, защото ако хвърлиш един юноша при това напрежение в даден мач, може да го смачкаш още повече. Все пак, не трябва да делим юноши и чужденци, защото всички сме едно. Всички сме в "Левски". Не трябва да правим разлика обаче между чужденци и юноши. Явно от това напрежение, което се създава, нашите играчи не могат да разгърнат своя потенциал. Затова и в дадени мачове резултатът се пази срещи тимове като "Берое" и "Пирин" ГД. Ще станем шампиони с работа и изчистване на грешки", сподели той.

„За мен Илиан е много добър треньор и аз не мога да си обясня защо по този начин постъпиха – и публиката и медиите. А "Левски" още е в борбата за титлата и за Купата. Но този негативизъм в медиите ни пречи да се развиваме", допълни още Даниел Боримиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай