Бомба за Везенков! Какво следва

Предстоят ли размени в НБА

Бомба за Везенков! Какво следва | StandartNews.com

Спортист №1 на България Александър Везенков може да смени отбора в НБА. За подобен ход отново се заговори в САЩ. Поводът за това е отвореният прозорец за размени, който ще работи до 8 февруари. Според различни издания Сакраменто Кингс води разговори с три отбора за сделки, при която може да се стигне до обмен на играчи.

Ако през ноември се носеха слухове за Чикаго Булс, Далас Маверикс и Торонто Раптърс, сега на сцената са Вашингтон Уизърдс, Мемфис Гризлис и Бруклин Нетс.

Бруклин е отборът, който през 2017 г. избра Везенков под №57 в драфта, но четири години по-късно даде правата му на Кливланд Кавалиърс при сделка, включваща Джеймс Хардън. През 2022 г. Сакраменто размени 49-ия си избор в драфта за българския национал.

Според информацията „кралете“ имат интерес към звездата на Вашингтон Уизърдс Кайл Кузма и в замяна на това са готови да пратят в обратна посока Кевин Хънтър, Девиън Мичъл и Везенков, пише "Блиц".

Евентуална сделка с Мемфис може да прати в Сакраменто Маркъс Смарт и Стив Адамс, а в замяна Гризлис ще получат посочената вече тройка от Кингс, включваща 28-годишния българин.

Размяната с Бруклин Нетс включва малко по-различни играчи от страна на „кралете“. Те предлагат Везенков, Крис Дуарте и Девиън Мичъл, за да вземат Ройс О`Нийл, Дориан Фини-Смит и Денис Смит-младши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай