Бодуров: Генков е мъжкар, призна ми, че дузпа няма

Бодуров: Генков е мъжкар, призна ми, че дузпа няма | StandartNews.com

Ловеч. Бранителят на Литекс Николай Бодуров коментира за официалния сайт на клуба ситуацията в 1-та минута на дербито срещу "Левски", за която останаха сериозни съмнения за дупза в полза на "сините".

Във въпросната ситуация Цветан Генков нахлу опасно в наказателно поле на "оранжевите", като последва съприкосновение между него и Бодуров.

"Дузпа няма, абсолютно съм уверен в това. Вярно, Генков беше в по-добра позиция, но нито съм го бутал, нито съм го спъвал. На повторенията ясно се вижда това и не мога да разбера как така се изопачава истината. Искат се дузпи, червени картони...Вой до небесата за нищо, бяха първите думи на национала", заяви Бодуров.

Той разказа и за интересен разговор на 4 очи между него и потърпевшия нападател, в който Генков честно е споделил, че няма претенции към защитника за нарушение.

"Още на терена, след ситуацията, Генков ми призна, че е играл за дузпа и неволно сам си е оплел краката при падането. Без да иска явно, но не, че аз съм го спънал или бутнал. Прави му чест. Не казвам, че е симулирал или искал да мами, но е видно, че той загуби равновесие и така се подлъгаха всички първоначално. В подобни ситуации опитните и хитри нападатели го правят- търсят дузпа и падат при най-малкото докосване. Вижда се много добре обаче как си вдигам ръцете и не оказвам никакъв натиск върху него. Съдията взе правилно решение и играта продължи. Цецо Генков е мъжко и честно момче, питайте и него. Не вярвам да се отметне от думите си. За другото положение срещу Велев..., моя грешка. Нарушение си имаше и реферът отсъди дузпа", каза още Бодуров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай