Боде падна лошо, австриец печели титлата на Супер-Г

Боде падна лошо, австриец печели титлата на Супер-Г | StandartNews.com

Бийвър Крийк. Страховито падане на Боде Милър в супергигантския слалом от световното по ски алпийски дисциплини във Вейл и Бийвър Крийк изправи косите на всички зрители на финала на пистата „Бърдс ъф прейг/Голдън Игъл". Малко след скока „Голдън Игъл" американецът закачи с лявата си ръка вратата и от ротацията се завъртя на 180 градуса, след което последва страховито премятане по пистата със скорост над 100 км/ч. В резултат на което Боде слезе на финала с дълбока прорезна рана над десния прасец. Независимо от това той успокои съпругата си Морган Бек, както и сина си Самюел и дъщеря си Джесика, които гледаха на живо случващото се с легендарния алпиец. Докато разговаряше с тях лекарят на американците му превърза раната. Все още не е ясно дали Боде ще кара в спускането на 7 февруари. Шансовете обаче не са големи.

Титлата на Супер-Г спечели Ханес Райхелт (Ав) с 1:15,68 мин. Това е второ злато за Австрия от световното след титлата на Анна Фенингер на Супер-Г при дамите. „Още не мога да повярвам, че съм световен шампион, каза Райхелт. – Целта ми беше да карам така както през декември, когато пак тук спечелих за Световната купа". За него това е втори медал от световно, след среброто в Супер-Г през 2011-а в Гармиш-Партенкирхен (Гер).

Сензационно втори след Ханес и то само на 0,11 сек се нареди канадецът Дъстин Кук, който направи дебют на световното и имаше до момента само едно 12-о място като най-добро за СК. Бронзът остана за Адриен Тео (Фр), който изостана от победителя на 0,24 сек. Големият фаворит и шампион в дисциплината от Сочи 2014 Шетил Йенсруд (Нор) почти отнесе с лявото си рамо една врата в стръмната начална част от пистата и изоставането го прати на четвъртото място, което раздели с олимпийския шампион в спускането Матиас Майер. Другата голяма звезда завърнала се след лекуване на контузия Аксел Лунд Свиндал завърши шести, но показа много добро каране. Днес от 20,00 ч (бълг.вр) е спускането при жените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай