Боби: Ники е голям вратар

Боби: Ники е голям вратар | StandartNews.com

Йордан Лечков нападна тарторите Миланов, Манолев и Попов

Ники Михайлов е голям вратар, отсече баща му и президент на БФС Боби Михайлов на летище София след загубата от Норвегия. Така шефът на родния футбол отговори на въпрос защо стражът на "Мерсин" бе на вратата при положение, че има два мача за последната година.

"Ако някой каже, че е направил слаб мач, значи не разбира от вратарство. Има и други национални отбори, в които се случва да играят резерви. Не смятам да правя спортно-технически анализ", ядоса се Михайлов, разбутвайки леко микрофоните. "Не е приятно да загубим две срещи поред, но не нападайте момчетата. Пазете ги, защото нямаме кой знае какъв избор. Истината е, че нямаме кой знае каква класа. Моята работа е да създам условия на отбора. Ние имаме отлични такива, те са като на германския национален отбор. Факт е, че звездите в отбора не са във форма. Всички имат желание, но не са във форма", сподели още Михайлов. "Норвегия беше по-добрият отбор. Не знам каква е причината, но бяха прекалено бързи за нас. Нищо не е загубено, ние ще се борим докрай. Те имат да идват в София, трябва да ходят и в Азербайджан. Мачът срещу Хърватия си беше абсолютен хикс. Днес норвежците имаха много положения, но вторият им гол беше абсолютно късметлийски", каза Михайлов.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пък скочи срещу звездите в националния отбор. На летище София той обвини Ивелин Попов, Георги Миланов и Станислав Манолев за слабата им игра при загубите от Хърватия и Норвегия. "Ако искате имена, ще ви ги кажа. Говоря за звездите в отбора - Ивелин Попов, Станислав Манолев и Георги Миланов. От много години в националния отбор звездите не играят на очакваното ниво. Не казвам, че само те са слаби, но това става практика", каза Лечков, който се изниза първи от групата на националите. Това не е първият път, в който сливналията напада три звезди на националите. Преди време той скочи на Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. "Няма за какво да си говорим веднага след мача. Слабата ни игра е видима. Мачът е свършил. Ще си приказваме на Изпълкома. Ще правим и анализи. Какво да направим повече? Шансовете е ясно, че се загубват все повече и повече", добави Лечков. Той отказа да коментира защо Апостол Попов и Ники Михайлов са играли в мача срещу Норвегия при положение, че и двамата нямат достатъчно практика от началото на сезона. "Трябва да питате треньора. Това не е в моите правомощия", допълни Лечков. Вицепрезидентът на БФС категорично отрече информациите, че Ради Здравков реди състава на Любо Пенев и той е ядосан от това. "Ако бяхте ме питали дали аз му редя състава, тогава щях да отговаря", завърши Лечков.

Вратарят Ники Михайлов бе много афектиран. "Знаете, че е трудно да премислим всички неща след мача. Разочаровани сме от представянето си. С малко повече шанс можехме да вземем точка. Не искам да говоря, за да не кажем някоя глупост. Тази загуба доста ни обърква плановете. Добре се чувствам в отбора, съжалявам, че не успях да помогне", каза Михайлов-младши.

Тонев призна: Бяхме уплашени

Националът Сашо Тонев бе най-искрен след загубата от Норвегия. "След такъв мач ми е трудно да говоря. Бяхме уплашени. Много ни повлия първият мач срещу хърватите в София. Искахме да покажем друго лице. Психически отборът бе обременен", обясни играчът на "Селтик". Ядосан бе голмайсторът в този мач за България Николай Бодуров. "Доста слабо играхме. За съжаление, така се оказа. Не е само защитата да се защитава, целият отбор сме виновни. Не сме загубили вяра, просто ни липсва характер. Трябваше да излезем, да ги бием. Това е мое лично мнение. Изобщо не съм загубил вяра, ще се борим, за да се класираме", сподели защитникът на "Фулъм". Изненадващо позитивен след поражението пък бе капитанът Ивелин Попов. "Все още сме в играта, не бързайте да ни отписвате. Не може да се каже, че сме в нокдаун. Днес играхме агресивно, имахме положения, но не успяхме да вкараме втори гол", заяви Попето.

Самочувствието ни приземи, каза Емо

Голямото самочувствие на играчите и треньорите доведе до загубите от Хърватия и Норвегия, каза членът на Изпълкома на БФС Емо Костадинов. "Същото това самочувствие бе демонстрирано и през миналите квалификации за Мондиала в Бразилия. А то, за съжаление, не е подплатено. Вижте, нека не се заблуждаваме. Погледнете кои са последните ни победи в официални мачове - срещу отбори джуджета. Няма как да продължиш напред, ако разчиташ да трупаш точки само от двубои с Малта и Азербайджан. Трябва да си взимаме всичките домакински срещи или в най-лошия случай да не ги губим", каза Костадинов.

Секирата за Пенев наточена в Глазгоу

Норвегия се размечта за бараж с Швеция

Къде съм научил това - в Шотландия, но внимавайте, може да ви изгонят, обяви норвежкото ренде Стефан Йохансен по повод скандала с Любо Пенев. Съотборникът на Александър Тонев в "Селтик" подсече селекционера при уж "невинна" ситуация, който не му остана длъжен. Напрежението обаче бързо бе овладяно. Случката стана хит в световната мрежа. "Не съм гледал какво пишат за мен и какво се говори. Нямах време, прибрах се и веднага заспах от умора. Днес (б.р. - вчера) сутринта пък се занимавах само с близките си", обяви Йохансен, който бе избран единодушно за играч на мача. "С този номер се показва на гостите кой все пак е домакин. Всичко мина, стиснахме си ръце и се извинихме. Получихме си и картоните. Мисля, че това бе най-добрият ми мач в националния отбор. Нещата минаха много добре за нас. Вече си вярваме повече и сега остава само да бием Азербайджан", каза още Йохансен. "Определено бе номер 1. Очаквах го, затова и заложих на него. Стефан бе отличен и срещу Малта", похвали го селекционерът Хьогмо. "Резервата Нилсен дари шоу на Норвегия", коментираха медиите. "Дагбладет" пък вече се размечта за бараж срещу комшиите от Швеция. "Успяхме да спасим трите точки, които ни съхраниха надеждите да видим Европа поне наполовина. Ясно е, че за директните визи ще се борят Италия и Хърватия, а ние ще водим война с българите. Най-страшното име за бараж от резултатите досега е Холандия, която в момента е с 0 точки. Хубаво би било да срещнем шведите, но това едва ли ще стане. Ще ни забият заедно при непоставените", коментира изданието.

Освен ситуацията с Любо, срещата в Осло привлече очите на цял свят и с Мартин Йодегаард. Той влезе в историята като най-младия футболист, който е участвал в европейска квалификация със своите 15 години и 300 дни. "Бях спокоен, знаех, че ще бия", обяви талантът, чиито изяви на стадиона се следяха от специален екип на норвежката TV2. "Билд" пък разкри, че Юрген Клоп бил впечатлен от изявите му срещу нашите и "Борусия" влиза в наддаването за него. "Ман Юн", "Ливърпул" и "Арсенал" отдавна са заявили интерес към Меси от Норвегия.

Не стреляйте, моли се Конте

Не стреляйте по нас, обяви селекционерът на Италия Антонио Конте след втората поредна измъчена победа - 1:0 над Малта. "След катастрофата в Бразилия изиграхме четири мача - спечелихме ги. Бихме могли да се справим и по-добре, но най-важното е, че имаме пълен актив в групата и с нетърпение чакаме мача с Хърватия. Положението не е лесно, иначе нямаше да съм тук. Тези, които твърдят, че сме номер 1 в света, нека извадят глави от пясъка. Ще открием и топлата вода, ако обявим, че ни предстои много работа", допълни селекционерът. "3 от 3 и никой не разбра как стана", коментира "Гадзета дело спорт". "Малка Италия с малка победа", скочи "24 часа". Медиите коментираха също, че това е реванш за Грациано Пеле. Вечно пренебрегваният нападател стана герой с гола в дебюта си за "Скуандра адзура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай