Българското таекуондо развя гордо националния трибагреник на 3 март

Спечелихме седем медала от европейското клубно в Гърция 

Българското таекуондо развя гордо националния трибагреник на 3 март | StandartNews.com

Сериозни поводи за гордост имахме на Националния празник 3 март, когато българското знаме се развя от най-високото място на почетната стълбичка, в последния ден на европейското клубно първенство по таекуондо.  Стефан Стаменов накара всички в залата да слушат "Мила Родино", след като спечели златен медал при кадети до 45кг. По пътя към златото той успя да преодолее категорично двама представители на Гърция, един от Украйна, а на полуфинала и финала имаше тежки съперници от Испания.  Борис Димов при кадети до 49кг., изигра четири срещи и успя да спечели бронзов медал. 

Равносметката от завършилото европейско клубно първенство е седем медала за България. Владимир Далаклиев, Стефан Стаменов и Ерика Карабелова спечелиха златни медали, Николет Костова взе сребро, а Борис Димов, Митко и Александър Джорджеви са с бронзови отличия. 

Друг повод за гордост имахме и от Виктория Иванова, която бе избрана за най-добър рефер на първенството. 

От 21 до 24 март София е домакин на второто Мултиевропейското първенство, което ще се проведе в столичната АСИКС АРЕНА. Към този момент има записани над 1500 състезатели, сред които са много от лидерите в световната ранглиста. Това означава, че първенството ще е едно от  най-големите, които се провеждат в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай