България с 3 медала при жените в Рим

Турнирът бе последен преди олимпийската квалификация в борбата в Будапеща

България с 3 медала при жените в Рим | StandartNews.com

Миглена Селишка се окичи със сребро на престижния турнир по борба в Рим, Италия. На финала при 50-килограмовите европейската шампионка отстъпи с 10:15 на американката Виктория Антъни, която е златна медалистка от Панамериканските игри.

Преди това Селишка регистрира 3 убедителни победи. На старта тя срази с технически туш за 2,18 мин. индийката Менакши Менакши, после се справи и със световната вицешампионка от 2019-а Емилия Вук (Румъния) - 8:1. В третата битка българката също прегази с технически туш 10:0 за 2, 57 мин. Камила ди Силва (Бразилия).

Така жените приключиха с три медала на турнира, след като по-рано в категория до 68 кг Мими Христова взе сребро, а с бронз се окичи София Георгиева. На финала в тази теглова група европейската шампионка Христова отстъпи на американката Тамира Менса (САЩ), №1 в света от 2019-а.

Надпреварата бе последна проверка преди олимпийската квалификация в Будапеща от 18 до 21 март. Жените ни, водени от старши треньора Петър Касабов, заминават за Унгария, където ще продължи финалната им подготовка за турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай