Петък,

България може да не играе с Унгария на "В.Левски"

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Българският футбол има проблем, който налага бързо решение. Според Gong.bg българските стадиони може да останат без лиценз. Причината е в изменението на нормативните документи. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия в България, която да даде заключение и сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. 

Миналата година това е правила Общинската комисия, но през тази има промяна и тя не се ползва със същите права. Именно поради тази причина, ако не се вземат мерки, има опасност националният отбор на България да играе домакинската среща с Унгария извън пределите на нашата страна.

Лицензът на стадион "Васил Левски" изтича и трябва да бъде подновен. От УЕФА държат да им бъде предоставен документ, че съоръжението отговаря на изискванията за сигурност, който гарантира нормалното провеждане на мачовете. Неприятното в случая е, че на този етап такъв не може да бъде изваден, независимо че Националният стадион покрива изискванията.

Gong.bg потърси изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, който внесе повече яснота по този сложен казус. 

"Има един проблем, който се надявам да решим. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия, която да даде заключение и съответно сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. Миналата година това е правила Общинската комисия. Това не се отнася само за стадионите, а за всички зали и спортни обекти.

Трябва да проверя, тъй като не съм сигурен кога изтичат лицензите. България няма да има проблем да приеме Беларус за приятелския двубой, но може да има проблем за мача с Унгария. Лудогорец също може да има неприятности, тъй като, както знаете играят в Европа и от УЕФА искат документ, че съоръженията отговарят на критериите за сигурност. Просто на този етап няма кой да го издаде, иначе всички знаем, че стадионите са годни. Надявам се проблемът да се реши", заяви Попов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички