България изтърва победата над Словения

"Лъвовете" отпаднаха от Лигата на нациите

България изтърва победата над Словения | StandartNews.com

Националният отбор на България не успя да надвие Словения и остана на второто място в крайното класиране на група 3 в Лига "С" от Лигата на нациите. Избранниците на Петър Хубчев се раздадоха в София, но стигнаха само до 1:1. Това се оказа недостатъчно, за да спечелят първото място, на което остана Норвегия. Скандинавците спечелиха очаквано в Никозия с 2:0 над Кипър. Така те завършиха еднолично на върха с 13 точки в актива си. "Трикольорите" могат само да съжаляват, че не успяха да завършат кампанията с победа. Влезлият като резерва Галин Иванов бе точен в 68-ата минута. Радостта на българите, трая кратко, след като Зайц изравни за Словения в 75-ата минута.

Около 3000 зрители бяха в мразовитата нощ на стадион "Васил Левски", за да подкрепят "лъвовете". Първият точен удар беше на Страхил Попов, който стреля отдалеч в 9-ата минута, но Белец без проблем спаси. Вербич направи голям пропуск в 11-ата минута. Той засече остро центриране на бившият играч на Лудогорец  Роман Безяк, но за щастие на Петков топката мина над гредата. Минутки по-късно голмайсторът на Първа лига Станислав Костов пропусна добра възможност, когато прати топката над вратата след подаване на Недялков. Последваха минути на битка във всяка част на терена. В 33-ата минута Костов направи самостоятелна акция, но отново стреля малко над гредата. Така двата тима се прибраха на почивката при нулево равенство.

Втората част започна по-добре за нашите. Ивелин Попов пропусна с глава в 49-ата минута. Капитанът беше намерен от Страхил Попов, но прати кълбото в ръцете на Белец.

Иличич пропусна златна възможност за гостите в 62-ата минута. След това Галин Иванов влезе на мястото на Николай Димитров, като смените на Петър Хубчев внесоха нужната свежест в атаката. Така при поредното центриране на Страхил Попов, Иванов с плонж вкара своя дебютен гол за България. Това се случи в 68-ата минута. "Лъвовете" вече имаха нужда от още два гола, за да стана първи, след като Норвегия имаше комфортен аванс в Никозия. Петър Занев влезе на мястото на Спас Делев, а Недялков отиде по-напред, но за съжаление Зайц изравни в 75-ата минута, когато беше оставен непокрит и не остави шансове на Георги Петков.  Играчите на Хубчев направиха всичко, за да стигнат до трите точки, но страхотни изяви на Белец спряха българите. Вратарят на Сампдория първо изби изстрел на Костадинов в 89-ата минута, а в 90-ата минута спря излезлите сами срещу негов Василев и след това Попов. При последвалата атака Безяк можеше да донесе първа победа за Словения, но Петков беше блестящ и резултатът остана 1:1. Словения остана на последно място с три равнество и три загуби, а България остана на второ място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай