България излиза за победа срещу Сърбия в Лигата на нациите

Националите паднаха от Иран, но остават в турнира и за следващата година

България излиза за победа срещу Сърбия в Лигата на нациите | StandartNews.com

Националният отбор на България по волейбол загуби в мъжката Лига на нациите от състава на Иран с 0:3 (23:25, 23:25, 21:25) в Пловдив. Последния си мач в групата под тепетата нашите ще изиграят днес от 20.40 ч., а съперник ще им бъде тимът на Сърбия.

В другата среща от 17 ч. ще играят отборите на САЩ и Иран. Въпреки поражението от Иран националите си гарантираха оставане и за догодина в Лигата на нациите.

Ето какво каза селекционерът на българите Силвано Пранди след загубата:

"Волейболът е игра на взаимодействието. Истината е, че Иран бе много по-добър съперник от САЩ. Играхме по-добре от предния ден, но и разликата при съперниците ни бе много голяма. Играхме по-добре на посрещане и в атака и комуникацията ни бе по-добра. Иран обаче играе много, много добър волейбол. Това е най-силният съперник, който срещнахме до момента в турнира.

Съгласен съм, че днес ни липсваше емоция. Но ние все още не сме отбор, а по-скоро група от играчи. Когато станем отбор, тогава ще се появят и тези емоции. Мисля обаче, че днес получихме един добър урок и ще има неща, върху които да се замислим. Все още имаме много големи пропуски при начина, по който атакуваме, по начина, по който контраатакуваме и при начина, по който се справяме с леките топки - нещо, което Иран владее отлично. Това на нас ни куца. 

Имам идея на кои играчи ще разчитам на олимпийската квалификация, но ще обявя техните имена, когато му дойде времето", заяви Пранди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай