Блестяща победа на Гришо на "Уимбълдън"

Блестяща победа на Гришо на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Григор Димитров постигна с лекота победа във Великобритания, с която се класира за втория кръг на "Уимбълдън" в страната. Поставеният под номер едно в основната схема би с 6:1, 6:4, 6:3 Симоне Болели от Италия. С този късмет българинът получи шанс да участва в двубой срещу спечелилия сблъсъка между Майкъл Ръсел (САЩ) и Грега Земля (Словения), което ще стане в следващата фаза на турнира.

Първият сет продължи 17 минути и Григор определено превъзхождаше в него. Той направи пробив за 2:0, а после получи мощните овации на публиката с форхенд уинър за втори пробив - 5:1. Първата ракета на България затвори сета при 6:1. Неговият съперник Болели не успя да побие в първата част на двубоя.

Във втория сет Димитров продължи да доминира, с което затрудни още повече съперника си. да затруднява максимално съперника си със страхотните си сервиси. В седмия гейм Гришо стигна до две възможности за пробив, той направи невероятен минаващ удар от бекхенд. След това Болели успя да удържи подаването си, но при 4:4 започна да забавя темпото. Защитата на Григор бе класа над тази на съперника му, което също благоприятства за победата на българина. Болели прати смач в аут и допусна пробив за 4:5. Въпреки че при последвалия си сервис гейм Димитров изостана с 0:30, той не се отказа, взе подаването си, а с това и сета - 6:4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай