Блатер: Няма да остана, дори и да ме молят

Блатер: Няма да остана, дори и да ме молят | StandartNews.com

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че ще напусне поста си, дори ако на Конгреса на централата бъде помолен да остане.

"Няма да остана на своя пост след изборите. Дори ако на Конгреса ме помолят да остана, аз ще си тръгна", каза 79-годишният швейцарец.

Блатер добави, че континенталните конфедерации, а не ФИФА, са виновни за скандала с корупцията.

"ФИФА не е направила нищо нередно и не може да бъде държана отговорна за действията на частни лица от континенталните федерации", добави президентът на световната централа.

На въпрос защо не е направил повече, за да предотврати всякакви закононарушения в централата, Блатер даде шеговито обяснение и оприличи продължаващата криза на футболен турнир, в който той е уверен в победата.

"Аз не само виждам всичко, аз съм отговорен за всичко, дори за автогола на Англия на световното първенство по футбол за жени наскоро? Аз съм отговорен също за промените в климата? Загубихме първия мач, но имаме шанс на полуфинала. Аз съм спокоен и оптимист", коментира Блатер.

Блатер беше преизбран за пети мандат на Конгреса на 29-и май, но след това обяви, че подава оставка заради скандала с корупция в организацията. Следващото заседание ще се състои на 20 юли в Цюрих.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай