Блатер купил и Интерпол

Блатер купил и Интерпол | StandartNews.com

Интерпол няма да си мръднат пръстите, за да направят нещо срещу Сеп Блатер. Това обяви швейцарският вестник "Блик". Според изданието международната полицейска организация също е на хранилката на ФИФА. Преди четири години тя е получила 20 милиона евро уж, за да разследва уредени мачове за тотото. До сега обаче от "разследванията" няма никакъв резултата.

"Интерпол може да страда заради това дарение. Организацията трябва да излезе и да гарантира, че е независима", обяви депутатът от народната парти в Швейцария Роланд Рино Бюхел. Той обяви, че ще постави въпроса пред парламента. Както е известно шестима функционери на ФИФА бяха обявени за издирване от Интерпол, но до сега няма нито един задържан.

В Дъблин също си признаха за подкуп. Футболната федерация на Ейре е получила 5 млн. долара, за да мълчи и да не предприеме нищо по скандала на баража с Франция през 2009 г. Тогава Анри игра с ръка преди "петлите" да изравнят чрез Гала. По този начин французите си осигуриха място на световното в ЮАР. Тогавашният шеф на ФАИ Дилейни си призна за "подкупа". Той е бил отпуснат като заем. Ирландците е трябвало да го върнат, ако се класират на Мондиал 2014, но това не се случи. УЕФА също се е включила в замазването на скандала, като е помогнала на Ейре да си построи нов национален стадион. Освен това парите от ФИФА не са били 5 млн. долара, а по документи са повече - 5 млн., но евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай