Бизнесът възкръсна на „Лидерите”

Бизнесът възкръсна на „Лидерите” | StandartNews.com

София. Икономическата криза явно е започнала да ни подминава. Ясен знак за това бе победата в 10-ото издание на турнира по тенис „Лидерите" на „Стандарт" на изявени бизнесмени. При мъжете купите осигурени от БФТ спечелиха Генчо Генчев, собственик на ресторант и голяма пекарна и Борислав Гергинов, който пък държи водещ фитнес център. Титлите при дамите за първи път взеха Поля Пеева (шеф на „Милки груп Био" ООД) и Анелия Ангелова (управител на застрахователен брокер „Вяра").

Природата също се оказа благосклонна към най-престижния турнир за известни личности, разбира се не без съдействието на топсиноптичката на БИТи Ви Христина Балинска. Доказателство за това бе, че докато в неделя в почти цялата страна и в София валеше, над спортен комплекс „ДЕМА" нямаше и помен от дъжд. Това позволи в полуфиналите при мъжете да се видят много от най-добрите изпълнения в съвременния тенис за аматьори.

Безспорно украшение на втория ден от „Лидерите" бе двубоят за влизане на финала между проф. Генчо Начев/Петър Михнев и Явор Цаков/Найден Найденов. В него имаше всичко за което могат да мечтаят феновете на тениса. Само малшансът попречи двойката на световноизвестния кардиохирург Начев да спечели мача. В другия полуфинал Гергинов/Генчев победиха Мартин Захариев/Христо Христов. Така на финала за първи път бе между двойки, които досега не се бяха срещали в историята на турнира. Умората от полуфинала в двойката Цаков/Найденов обаче си каза думата и те отстъпиха пред по-свежите Гергинов/Генчев.

При дамите във финалния трингъл (един срещу друг играят победителите от трите групи) с максимума от две победи завършиха Пеева/Ангелова. Втори са шампионката от българския „Ролан Гарос" Елвира Вергиева и Нели Такева, а трети Росица Стойкова („7 дни спорт") и Алекс Георгиева. Призьорите получиха стилните си купи от управителя на СК „ДЕМА" Мариана Ненова и първия зам. главен редактор на „Стандарт" Иван Матанов. Подаръци за най-добрите имаше и от партньорите ни от BNP Paribas, QBE и Viktoria Beauty. След това заслужено дойде ред и на стилния коктейл на който участници и гости направиха разбор на срещите от неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай