Бият шута на три отбора от Шампионската лига

"Манчестър Юнайтед" и "Арсенал" вероятно ще приключат преждевременно участието си в битката за трофея в Лига Европа

Бият шута на три отбора от Шампионската лига | StandartNews.com

Отборите на "Челси", "Манчестър Сити" и "Реал" Мадрид ще бъдат изхвърлени от полуфиналите в Шампионската лига, твърди членът на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер. Шефът на датския футбол заяви пред местно радио, че това ще се случи в петък (23 април).

"Челси", "Реал" Мадрид и "Манчестър Сити" трябва да се махнат и очаквам това да стане в петък. След това ще видим как да бъде довършен сезонът в Шампионската лига", са думите на Мьолер.

Единствено ПСЖ от четирите тима на полуфиналите не участва в учредяването на европейската Суперлига.

В УЕФА са бесни от създаването на новия турнир, чиято цел е да засенчи Шампионската лига. Сред основателите на алтернативната надпревара са общо 12 от най-богатите клубове в света - английските "Ливърпул", "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити", "Челси", "Тотнъм" и "Арсенал", испанските "Реал", "Барселона" и "Атлетико" Мадрид, както и италианските "Ювентус", "Интер" и "Милан".

Според "Ройтерс" подобно решение се очаква да има и за Лига Европа, в който до полуфиналите достигнаха два клуба от отцепниците  - "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал". Другите два тима на полуфиналите са "Виляреал" и "Рома". 

По-рано днес при гласуването на промените в Шампионската лига президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че ще се направи всичко възможно да се попречи на Суперлигата, а наказанията за всички участващи отбори, както и техните футболисти ще бъдат тежки. 

"Футболистите, които ще играят в тимовете, които може да участват в тази затворена лига, ще бъдат наказани да не играят на световни и европейски първенства. Призоваваме за подкрепа, докато се опитваме да направим всичко по силите си да предотвратим осъществяването на този турнир", каза Чеферин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай