Вторник,

Бившият скаут на Левски: При Роси станаха всички тъпотии

От: Димитър Пенев -
161
Бившият скаут на Левски: При Роси станаха всички тъпотии
A
A
A

Вече бившият главен скаут на Левски Кирил Вангелов напусна лагера на "сините" в Кипър и се завърна в България. "Така е решило новото ръководство. Да, очаквах го, защото имах някои подозрения. Павел Колев ми каза, че пътищата ни се разделят и си говорихме вече за нещата около отбора. Каза, че новото ръководство иска да говори с нови хора", коментира Вангелов на летище София. "Мога да кажа едно нещо, обвиняват ме, никога в живота си не съм гледал вратари. Вратарите си имат съвсем друга специфика и там се занимават треньорите на вратарите. Те си ги тренират, те си ги избират. За другите трансфери – някои от трансферите си бяха клубна политика. Докато продължава в Левски треньорът да избира играчите, а не спортен директор или скаут и т.н. винаги ще има тези проблеми с текучеството. Защото всеки треньор има различно виждане. И докато Левски няма клубна политика, в която да каже какви играчи трябва да бъдат. Треньорът да задава позициите, а спортните хора в клуба да преценяват кои хора са възможни за Левски финансово и спортно-технически, ще ги има тези проблеми. Говорихме с Павел Колев по този въпрос, той е на същото мнение. Трябва да го променят", добави Вангелов.

"Мога да кажа кои дойдоха без мое съгласие. Без мое съгласие дойдоха Ривалдиньо, Белаид и Виана. Даже бях в отпуск, когато той добре. Но там беше друг въпрос, който г-н Русев го е споделил с новото ръководство. Ако не беше дошъл Луан Виана, Паулиньо щеше да си тръгне без пари от Левски", разкри още Кирил Вангелов.

"И това за мен също е по-малкото зло. Защото заплатата на Луан Виана е 1/10-а от това, което струва Паулиньо. Има, да, играчи, които не се гледани на живо. Защото в Левски не винаги всичко е било розово от финансова гледна точка. Аз винаги съм казвал, че без да се говори с хората в Левски се пишат и интерпретират неща. Всички обвиняваха Гонзо, защо взимаме играчи без да ги гледаме на живо. Ами  в касата няма нито един лев, как да отиде някой да гледа? Вчера говорихме с Павел Колев за български футболисти. И аз му зададох въпроса кои са тези български футболисти, които са по-добри от нашите юноши. Отговори, че ще помислят. Защото аз знам двама единствено, които не са собственост на Лудогорец, ЦСКА или Славия, защото знаете, че ние от тези три клуба футболист не можем да вземем.", заяви Вангелов при пристигането си в София.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com