Билетите за световното паднаха до кутия цигари

Билетите за световното паднаха до кутия цигари | StandartNews.com

Заляха улиците на Бразилия с фланелки по 3 евро

Акцията на бразилската полиция срещу черната борса и незаконната търговия с атрибути за феновете се оказа една от най-неуспешните в историята. Пропуските продължават да се продават наляво и надясно. Най-вече по сайтове. И то на доста по-атрактивни цени от тези на ФИФА.

Най-евтиният мач е от група "F" Босна и Херцеговина - Нигерия. Черната борса оцени на 11 евро срещата, която ще се играе на 22 юни в Куяба. Английските медии обявиха, че това е колкото кутия цигари в Европа. Иначе 20 къса "Малборо" вървят за по-малко от 2 евро в страната на Пеле. Вторият най-евтин мач пак е от същата група Босна и Херцеговина - Иран. Той върви за евро повече. Русия - Южна Корея също не се радва на голям интерес - 13 евро. Сайтът "UOL" пък си набави пропуски за откриването на 12 юни. Те вървят в интернет по 3700 евро парчето. Останалите срещи на Бразилия са оценени на около 1970 евро. Черната борса е забранена, но никой не си прави труда да лови тарикатите, обяви медията. Тя бе категорична, че чужденците са прави да плюят по организацията. "Нито едно от новите летища няма да бъде завършено в срок. Това важи и за влаковете". Сайтът дори твърди, че на стадионите ще има проблем с телефони и компютри: "Никой не си е направил труда да подобри 2G, 3G и 4G връзките, липсва и Wi-Fi".

За сметка на това феновете ще се радват на евтини екипи. Търговци заляха улиците с фланелки, които тръгват от 3,28 евро.

Уругвай засрами Англия по премии

В Уругвай развързаха кесията. От местната федерация обещаха по 534 580 евро на калпак, ако тимът спечели световната титла в Бразилия. Ако Уругвай преодолее група "D", в която са още Италия и Англия, всеки играч от състава ще заработи 127 хиляди евро.

За сравнение Трите Лъва обявиха по-скромни премии при световна титла. Англичаните ще получат по 429 710 евро на човек за шампиона на планетата от 1966 г. Това са жълти стотинки за повече от футболистите. За сравнение звездата Уейн Рууни взима по 368 хил. евро на седмица.

Друг от фаворитите за световната титла Германия също не се изхвърля с премиите. Всеки от играчите на Бундестима ще получи по 300 000 евро, ако тимът вземе купата.

Роналдо удари по Пауло Куелю

Любимецът на родните манекенки Пауло Куелю е жертва на манипулации, обяви бразилецът Роналдо. Писателят го нарече "идиот" заради хаоса в организирането на световното. "Не знам, но той явно си мисли, че може да реши всички проблеми в страната. Помня снимките му с Ромарио. И точно сега идва и ми казва, че съм глупак, защото имам собствено мнение. Явно е, че някой друг му пълни главата. Не коментирам Ромарио. Все пак той говори от името на народа. Аз обаче не съм гласувал за него. Ясно е едно - ФИФА се вкара в беля и повече няма да ни даде да организираме първенство. Не знам дали има корупция, но е факт, че няма и контрол", каза още Феномена.

И шофьорите на стачка

Нов бунт разтресе Бразилия преди Мондиала. Този път той е на шофьорите на автобусите във Форталеза. Техните искания са за по-добри и по-сигурни условия на труд. Чашата преля след като 55-годишен шофьор беше намушкан с нож в късните часове на сряда и впоследствие почина от раните си. "В момента ставаме свидетели на ситуация, владяна от гнева и бунтарството. Няма как да се работи при тези условия", каза един от представителите на Съюза на служителите в транспорта в Бразилия - Флавио Браз де Соуза.

ФИФА прикрива тото мафията

обяви известният журналист Деклан Хил в интервю за "АRD". "Мерките, които лансира централата, са смешни. Следя какво става в над 400 сайта само в Европа. В тях има 20 000 страници със залози. Следете отборите от Африка и Централна Америка. Ще има интересни резултати. При някои играчи мизата е стигнала до 60 000 евро на мач", каза още канадецът.

Оплюха химна на Португалия

за Мондиала само няколко часа след като бе пуснат официално. Песента се казва "Хайде, Португалия", а изпълнителката Кика за първи път вади парче. "Докъде стигнахме? Изпълнителката е анонимна, а песента е ужасна", са най-честите коментари. В същото време звездата Кристиано Роналдо стресна тима. Крилото е с контузия и ще пропусне контролата с Гърция. Лекарите все пак очакват той да е готов за първия мач на португалците.

Чилийски миньори ще ударят рамо

на сънародниците си от националния отбор по време на Мондиала. Става въпрос за 33-мата, които бяха затрупани под земята в продължение на 70 дни през 2010 г. "Ние вярваме, че нашите момчета ще ни зарадват с успех. Казват, че ние сме в групата на смъртта (б.р. с Испания, Холандия и Австралия). Но нас не ни е страх, защото вече се върнахме от мъртвите", казва един от миньорите Марио Сепулвейда.

Казармен режим в Южна Корея

нареди селекционерът Хонг Мюн-Бо. От тимът е в Маями, където е последният лагер на играчите, преди да отидат в Бразилия. Там отборът тренира по три пъти на ден. Освен това на играчите е забранена всякаква комуникация с близки и приятели. На футболистите има е спрян интернетът. Единствено им се позволява да гледат по 40 минути телевизия на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай