Бихме САЩ на волейбол

Националите обърнаха янките от 0:1 до 3:1

Бихме САЩ на волейбол | StandartNews.com

България победи с 3:1 (21:25, 25:19, 25:23, 25:23) у дома САЩ в двубой от Лигата на нациите по волейбол за мъже в Пловдив.  

„С включването на играчи като Виктор Йосифов, Ники Николов и Теодор Салпаров се повиши качеството на нашия отбор, това са доказани играчи. Напълно естествено е да се получи подобрение в някои елементи заради тяхното участие. В представянето на американците през първия гейм имаше доста високо ниво на взаимодействие между посрещане и атака, което след това се промени. Очевидно ние сме успели да ги поставим под затруднение и явно като цяло сме играли по-добре от тях“, товя заяви след победата над САЩ старши треньорът на националния ни отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди.

„Също така трябва да се отбележи и израстването, така да се каже, на Цецо Соколов, който направи впечатляващ мач, най-силния си, откакто се присъедини към нас в Лигата на нациите. Има почти 70 процента успеваемост на атака, което е наистина впечатляващо за състезател на поста диагонал. В същото време трябва да споменем и някои пропуски, някои проблеми в играта, които ми дават повод за размисъл за това, което ни предстои като работа през следващия месец. Но пък гледайки нашия отбор да играе по такъв начин, у мен се увеличава вярата, че можем да постигнем крайната си цел. Трябва да отбележа някои чисто технически данни от мача, които за мен са много важни. Първото е нашият все още нисък процент на взаимодействие между нашето посрещане и атаката. И ако това беше негативната част от статистическите данни, то трябва да отбележа и нещо позитивно. В крайна сметка се оказа, че сме имали една топка повече от американците във фаза контраатака, тоест сме спасили една топка повече от тях в защита - нещо, което обикновено е типично за тях“, допълни наставникът

„Не очаквам изобщо по-лесен мач заради факта, че Иран вече се е класирал за финалната шестица. На практика може да се каже същото и за нас, тъй като с победата над САЩ ние си запазихме мястото във Волейболната лига на нациите. За нас едно нещо е ясно - ще играем във всеки мач за победа. Дали те са се класирали, дали ние сме се спасили - това остава на заден план. Ние ще играем само за победа, за себе си, за България и за тази публика. Атмосферата в залата беше страхотна. Можем само да благодарим на феновете в Пловдив и на феновете в цяла България, че създадоха такова невероятно усещане за нас в залата", завърши Пранди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай