Безредици на Марсилия - Лил

Бомбичка спря мача за 38 минути

Безредици на Марсилия - Лил | StandartNews.com

Лил записа трети пореден мач в Лига 1 след скандален мач в Южна Франция. Момчетата на Кристоф Галтие взеха инфарктен успех с 2:0 над 7-ия в шампионата Марсилия на "Стад Велодром". Автор на головете за гостите бе Никола Пепе - от дузпа в края на първата част (48') и попадение в добавеното време на втората част. Почетен гол за Марсилия реализира дебютиращия Марио Балотели (дошъл под наем от Ница до края на сезона), който в 96-ата минута с глава оформи крайното 2:1.

Срещата бе белязана от инцидент в средата на втората част. В 60-ата минута бомбичка избухна покрай тъчлинията и в близост до няколко играчи на Марсилия. Това принуди съдията да прибера играчите в съблекалнята, а след 38 минути отново да ги изкара на терена, за да подновят битката помежду си. Марсилия завърши срещата с 10 души, след като в 67-ата минута Флориан Товен бе изгонен за втори жълт картон.

Феновете от Марсилия, които протестират срещу всичко в клуба - ръководство, играчи и треньорско ръководство, отново скандализираха. Те пропуснаха първите десетина минути от срещата, а след появата си изпълниха сектора с транспаранти с призиви за оставки и промяна. Кулминацията на недоволството им беше хвърлена бомбичка към терена в 57-ата минута, която избухна до краката на играчите на Олимпик Кевин Строотман и Жордан Амави. Реферът  призова футболистите да се приберат в съблекалнята, а мачът беше прекратен за 38 минути.

След последния съдийски сигнал пък на терена нахлу привърженик, който беше озаптен от стюардите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай