Безпаричие удари фенове на Исландия

Безпаричие удари фенове на Исландия | StandartNews.com

Фенове на Исландия си тръгват принудително за дома след историческата победа над Австрия с 2:1. Оказа се, че те не са предвиждали такъв успех на своите любимци и са имали пари за престоя си във Франция само до деня на мача. "Прибираме се, но кой знае - в неделя може би пак ще се върнем", заяви един от тях.

Други запалянковци от острова се оплакаха, че отпуските им са планирани до края на груповата фаза и трябва да се върнат на работа. Агитката като цяло се притеснява и от липсата на билети за осминафинала с Англия в Ница. Част от нея си е купила т. нар. пакет "Следвай своя отбор", но останалите разчитат да си осигурят достъп до трибуните на място, когато пристигнат в града.

Исландските футболисти са били твърде уморени на тренировката след историческата победа над Австрия с 2:1, разкри помощник-треньорът Хеймир Халгримсон. След последния сигнал отборът отиде при своите фенове, които бяха около 10 000 и празнуваха заедно с тях.

Дясната ръка на селекционра Ларс Лагербак, който водеше заниманието в Анеси, се оплака, че всички са били капнали след тежкия двубой и се наложило загрявката да протече на "облекчен режим". "Естествено, всички са гроги и тонусът е нисък, но въпреки това всички се чувстват прекрасно, обясни Халгримсон. - Разбира се, би било глупаво да се опитваме да опишем емоциите. В такива моменти хората просто не са на себе си и не защото победихме, или защото продължаваме напред, а заради всичко. Ние постигнахме нашата цел - да се класираме напред, и то без да загубим нито един мач."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай