Бербо се надъха за мениджър на Манчестър Юнайтед

Щом Солскяер може, защо и аз да не мога, заяви българинът

Бербо се надъха за мениджър на Манчестър Юнайтед | StandartNews.com

Историческият старт на Оле Гунар Солскяер като мениджър на Манчестър Юнайтед накара родната ни футболна звезда Димитър Бербатов да се размечтае. Благоевградчанинът призна, че победната серия на норвежеца го е накарала да си представя как един ден той също става наставник на „червените дяволи”. След 1:0 над Тотнъм в неделя някогашният нападател на Юнайтед записа безпрецедентни 6 победи в първите си 6 мача. Това, естествено, породи спекулации, че Солскяер би могъл да остане на поста и отвъд сезон 2018/2019.
„Като футболист и аз искам да стана треньор един ден”, заяви Бербатов пред Джим Уайт от talkSPORT. „Така че да видим как клуб от ранга на Манчестър Юнайтед дава шанс на свой бивш играч, е нещо хубаво, защото сега и аз започвам да си мисля, че мога да бъда мениджър на Юнайтед. Всеки бивш играч си мисли, че става за треньор, но случаят не е такъв. Ако клуб като Манчестър Юнайтед дава подобни шансове, то тогава трябва да се трудя здраво, за да мога един ден да заема подобна позиция", обяви Бербо. „Нека изчакаме и видим как ще се развият нещата. Наслаждавам се на това, което видях в тези 6 мача. Определено се усеща, че нещо се е променило. Личи си от начина, по който играчите се движат на терена и си помагат един друг, от маниера, с който играят. Очевидно е, че Оле прави нещо, за да накара футболистите да играят с подобен стил. Естествено, помага му и Майк Фелан (който бе и дългогодишен асистент на легендарния сър Алекс Фъргюсън – б.р.).”

Като един от основните фаворити за мениджърското кресло в Юнайтед е сочен Маурисио Почетино – настоящия наставник на Тотнъм. Бербо има свое виждане по темата и не пропусна да го сподели. „Искам Почетино да остане в Тотнъм. Това е малко егоистично от моя страна, защото вече съм играл за „шпорите” и виждам как той си върши работата. По-добре би било да остане, за да им помогне, а те на своя страна да го тласнат напред в развитието му като треньор. В света, в който живеем, всеки върви по свой собствен път, но за момента си мисля, че Тотнъм е правилното място за Почетино. Ако Солскяер продължи да се справя по същия начин, не мисля, че от Юнайтед ще предложат поста на Почетино. Ситуацията е малко като тези при футболистите: когато големите клубове започнат да питат за теб, ти почваш да си мислиш по този въпрос, малко губиш фокуса си и ти става трудно да се концентрираш. Същото е и с мениджърите. Аз самият искам Почетино да остане в Тотнъм, а Солскяер да продължи в Юнайтед”, завърши Бербо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай