Бербо разкри с кой се е разбирал най-добре

Бразилецът Франса бил любимия партньор на Митко

Бербо разкри с кой се е разбирал най-добре | StandartNews.com

Бившият нападател на националния отбор на България, ЦСКА, Байер, Тотнъм  и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов сподели, че бразилецът Франса е бил най-добрият му партньор в атака в цялата му кариера. Двамата играха заедно в Байер (Леверкузен).

"Подобно на Рууни и Кийн, ние се допълвахме един друг. Между нас имаше взаимно уважение. Помагахме си да ставаме по-добри и това правеше отборът ни по-силен. Аз и Франса вкарахме много голове. Помня, как разбихме Байерн с 4:1 - тогава всеки от нас вкара по два гола. Той не знаеше нито английски, нито немски, затова извън пределите на терена ние не разговаряхме. В буквален смисъл. Когато започваше мача, това беше, все едно сме спали заедно. Харесваше ми да играя с това момче. Това бе невероятно", заяви Бербатов, цитиран от Goal.

Българинът разказа и за участието си в първия си финал в Шампионската лига с Байер през 2002 г. В Глазгоу германският тим отстъпи с 1:2 на Реал.

„Не очаквах, че ще стигнем до финала. Бях едно младо момче, което седеше на пейката. Единственото нещо, което ме плашеше, не бе финалната среща, а това да видя на живо Раул, Зидан, Фиго и Роберто Карлуш. Седях като фенче. За първи път ми се случваше такова нещо. Влязох в игра в 39-ата минута. Показваш уважение към тези футболисти, страхуваш се да ги докоснеш…. Бях очи в очи със Зидан. Не можех да повярвам. Голът му беше най-красивият. Първото попадение на Раул в мача пък беше най-грозното“, спомня си Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай