Бербо обяви заместниците на Роналдо и Меси

Холанд и Мбапе ще са новите звезди на световния футбол, категоричен е легендата на Ман.Юнайтед

Бербо обяви заместниците на Роналдо и Меси | StandartNews.com

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посочи голмайстора на ПСЖ Килиан Мбапе и норвежкото дете-чудо Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд) като следващите две големи звезди на световния футбол след Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„Холанд е много обещаващ млад футболист. Аз смятам, че има немалък шанс да наследи Меси или Роналдо. Не само Холанд, ами Мбапе също би успял. Той прави за смях противниковите защитници“, коментира Бербатов в традиционната си рубрика за голяма букмейкърска компания.

"Трябва да изчакаме, да се надяваме, че двамата ще останат здрави и ще продължат развитието си, така че да можем да ги гледаме на най-високо ниво дълго време. През тази седмица в медиите се появи информация за много клубове, които искат да привлекат Холанд, но не виждам причина да сменя клубната принадлежност, той току-що се присъедини към голям отбор. Смятам, че е на правилното място в момента. Може да се види израстване, вкарва голове, прави асистенции. Ако беше преминал в Манчестър Юнайтед или Реал (Мадрид) дали в момента щеше да е на същото ниво, на което е в Дортмунд? Клубът, мястото, на което живее, и хората, които са около него, са толкова важни, че аз съм изумен от развитието му в Дортмунд. Останалите отбори няма да му избягат, те ще продължават да го следят и, когато моментът настъпи, ще го закупят. Няма да съм изненадан, ако бъде подобрен рекорда за най-скъп трансфер. Спокойно може да бъде продаден за повече от 200 милиона евро, но засега нека играе в Борусия (Дортмунд)", завършва Бербатов.

Холанд и Мбапе ще се изправят един срещу друг в сряда, когато ПСЖ приема Борусия Дортмунд в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Германците спечелиха с 2:1 в първия мач на своя „Сигнал Идуна Парк“, а 19-годишният норвежец реализира и двата гола за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай