Бербатов срещу "Ювентус" в Шампионската лига

Бербатов срещу "Ювентус" в Шампионската лига | StandartNews.com

Димитър Бербатов с неговия "Монако" ще се изправи срещу "Ювентус" на 1/4-финалите в Шампионската лига. Това отреди тегленият днес жребий в централата на УЕФА в Нион. 

Първата изтеглена двойка бе тази на "Пари Сен Жермен" и "Барселона". Французите са домакин в първия двубой. "Атлетико" и "Реал" ще изиграят повторение на миналогодишния финал в турнира. "Байерн" Мюнхен пък ще трябва да премери сили с "Порто". 

Всички двойки:

"Пари Сен Жермен" - "Барселона"
"Атлетико" Мадрид - "Реал" Мадрид
"Порто" - "Байерн" Мюнхен
"Ювентус" - "Монако"

Първите мачове са на 14/15 април, а реваншите са на 21/22 април. Жребият за полуфиналната фаза е на 24 април, а двубоите на 5/6 май и 12/13 май. Финалът на турнира е в Берлин на 6 юни.

Бербатов и "Монако" имат леко предиство срещу "старата госпожа", тъй като ще са домакини в реванша. Българинът ще се изправи срещу тима, на когото отказа в последния момент преди в крайна сметка да напусне "Манчестър Юнайтед" в посока "Фулъм".

Атаката на торинци пък е водена от Карлос Тевес, а двамата с Бербатов далеч не се долюбват от времето им на "Олд Трафорд". Аржентинецът напусна "червените дяволи" именно, след като българинът бе привлечен от сър Алекс Фъргюсън. В "Ювентус" играе и един от най-близките на Бербатов от времето му в Манчестър - Патрис Евра. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай