Бербатов гори за три мача

Бербатов гори за три мача | StandartNews.com

Нападателят се поддаде на нервите, клубът застана зад него

Димитър Бербатов преживя един от най-трудните моменти в кариерата си. Нетипично, нападателят на ПАОК се поддаде на емоциите при гостуването на АЕК (0:1) и след като влезе като резерва на полувремето, беше изгонен за два жълти картона. Това беше първото му изгонване от септември 2002 г., когато още беше играч на "Байер". Той на два пъти беше провокиран с груба игра и в 83-ата минута не издържа и размаха ръце, за да се освободи от Андре Симоеш, като накрая инстинктивно го перна през лицето.

След мача потърпевшият обясни своята позиция: "Играчите, които идват от големите първенства, не обичат да бъдат пазени персонално, но аз подходих точно по този начин и видяхте ефекта." За капак португалецът беше избран за Играч на мача.

Бербатов рискува дисквалификация за 3 мача, според Дисциплинарния правилник.

ПАОК твърдо застана зад Бербатов, в допълнение на бившите футболисти, които миналата седмица също го подкрепиха за сметка на Игор Тудор. "Той иска да остане при нас и ще остане", обясни президентът Иван Савидис. Това означава, че нападателят може би ще остане не само до края на сезона, когато изтича договорът му, а и след това. А на специална среща с ръководството Савидис допълни, че не смята да прави никакви треньорски промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай