Бензема поведе Франция към победа над Хондурас

Бензема поведе Франция към победа над Хондурас | StandartNews.com

Порто Алегре. С класически резултат от 3:0 френските национали победиха отбора на Хондурас във втората среща от група Е на Мондиала в Бразилия. И трите гола бяха заслуга на Карим Бензема - в 45-ата, 48-ата (автогол на Ваядерес) и 72-рата минута. 

Първият гол дойде от дузпа в самия край на първото полувреме, когато поредицата груби физически съприкосновения ескалира и Уилсън Паласиос от Хондурас получи втория си жълт картон, с което обрече съотборниците си да играят с човек по-малко до края на мача. 

За първи път на Световно първенство валидността на попадение беше отсъдена чрез технологията "гол линия". Това се случи при втория гол, след центриране на Матийо Валбуемацентрира в наказателното поле на Хондурас, а Бензема изпрати топката към лявата греда. Вратарят Ваядарес опита да я извади, но технологията показа, че головата линия е премината и резултатът е 2:0 за "петлите". 

Силно агресивната игра на възпитаниците на Луис Суарес причини контузии на Валбуена и Патрис Евра, който се наложи да бъде изнесен от терена. 

Третият гол не беше проблем за Карим Бензема, който оформи класическия резултат и първата победа на Франция в Световното първенство 2014. 

Първият мач в тази група беше между Швейцария и Еквадор, завършил 2:1 с победен гол на Сеферович в последната минута на добавеното време. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай