Швейцария с инфарктна победа срещу Еквадор

Швейцария с инфарктна победа срещу Еквадор | StandartNews.com

Отмар Хитфелд с гросмайсторски смени за 2:1

Швейцария удари Еквадор с 2:1 в дебютния мач от група "Е" на Мондиала. "Кръстоносците" изтръгнаха успеха в последната трета минута на продължението. Тогава резервата Сеферович бе оставен непокрит в наказателното поле и се възползва. Иначе на стадион "Мане Граинча" в столицата Бразилия над 60 000 души видяха среща, в която и двата тима залагаха най-вече на сигурността в защита.

Еквадор откри резултата в 22-ата минута след фаул. Тогава Енер Валенсия засече с глава от упор топката във вратата на вратаря Беналио. Швейцарците протестираха, че топката не е била поставена на правилното място, откъдето да се изпълни прекия свободен удар. Съдията бе указал с нововъведения спрей къде е точната позиция, но еквадорският играч прояви хитрост. Последва натиск на представителите на страната на шоколада и часовниците. Той бе увенчан с успех в 48-ата минута. Тогава влезлият на смяна на полувремето Адмир Мехмеди вкара с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Отмар Хитфелд пробваха да стигнат до пълен обрат и го сториха по особено болезнен за южноамериканците начин.

Направи впечатление, че на стадиона имаше повече бразилски фенове, отколкото такива на Швейцария и Еквадор.

Съдия на мача бе Равшан Ирматов. За пръв път рефер от Узбекистан ръководи среща от световните финали.

"Възползвахме се от положенията си през втората част. През първата част не работихме като отбор и затова бяхме догонващи", каза след срещата треньорът на Швейцария Отмар Хицфелд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай