Бенфика - Челси е финалът за Лига Европа

Бенфика - Челси е финалът за Лига Европа | StandartNews.com

Лондон. Челси и Бенфика ще определят новия носител на трофея от Лига Европа на 15 май на "Амстердам Арена" в холандската столица, след като вчера спечелиха своите полуфинални срещи от турнира. Симфовличен домакин във финала са португалците. 

"Сините" от Лондон победиха с 3:1 Базел на "Стамфорд Бридж" в реванша, а преди седмица взеха гостуването си с 2:1. Мохамед Салах изведе швейцарския тим напред точно преди почивката, но през втората част Виктор Моузес, Фернандо Торес и Давид Луис осигуриха победата за Челси.

В другия полуфинал домакините от Бенфика спечели срещу Фенербахче с 3:1, след като имаше да наваксва пасив от 0:1 от първата среща в Истанбул. Още в деветата минута Николас Гайтан даде преднина на португалците, но в 23-та минута Дирк Каут изравни от дузпа, което означаваше, че "орлите" се нуждаят от нови два гола, за да стигнат до финала. Те все пак стигнаха до тях, като в герой за тима се превърна Оскар Кардосо, който се разписа в 35-та и 66-та минута, за да даде шанс на Бенфика за първи европейски трофей от 1962 година насам.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай