Белгийци отказаха Обиколката на България за заради К-19

Победител в етапи от Джирото няма да дойде

Белгийци отказаха Обиколката на България за заради К-19 | StandartNews.com

Колоездачният тим Alpecin-Fenix, който трябваше да участва в тазгодишната Обиколка на България, се оттегли от участие няколко дни преди старта на състезанието. Решението е взето тази сутрин, а причината е усложнената обстановка и увеличения брой на нови случаи на COVID-19 в България.

Белгийският UCI ProTeam бе най-очакваният за колоездачните фенове у нас, тъй като сред шестимата му колоездачи в стартовия списък бяха двукратният етапен победител в Джиро д’Италия Саша Модоло и актуалният белгийски шампион Тим Мерлие.

“За съжаление няма да можем да вземем участие в Обиколката на България по препоръка на нашия лекарски екип. В последните дни България е с код оранжево за белгийски граждани, като пътуване до страната се препоръчва само при неотложна работа. При евентуално наше завръщане има риск да бъдем поставени под карантина, което ще окаже необратим ефект върху представянето ни в следващите състезания. Надяваме се да се видим в бъдеще и съжаляваме, че не успяхме да се покажем пред българската публика”, обяви мениджърът на Alpecin-Fenix Йонас Де Вин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай