Батков се оттегли от "Левски"

Батков се оттегли от "Левски" | StandartNews.com

"Говоря за последен път като акционер в Левски", бяха първите думи на адвокат Тодор Батков на пресконференцията пред медиите след заседанието на Управителния и Надзорния съвет на клуба.

Адвокатът прехвърля акциите си, които са 98.2% от капитала, в равно съотношение на Иво Тонев, който изнесе основната тежест по лицензирането и строежа на сектор "А", на уважавания адвокат Александър Ангелов и на бизнесмена от Пловдив Николай Иванов.

"Реших да се оттегля, доста мислих, говорих с различни хора. В крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформа и програми, заверено и потвърдено реално осигурено финансиране, което гарантира нормален бюджет. Реших да прехвърля над 29 милиона акции, които са 98,2 процента от акционерния капитал, в равно съотношение между Иво Тонев , Александър Ангелов и Николай Иванов", каза Тодор Батков.

"Иво Тонев дойде в "Левски" в края на 2011 г. след 17 сезона от друг столичен клуб. За 3 години доказа, че е човек на делото. Пое колосалния риск заедно с всички нас да стартира строителството на сектор "А" без да бъде абсолютно необходимо. На финала сме благодарение на неговите усилия. И без стотинка помощ от държавата. За да реализираме новия сектор "А", платихме на областната управа 500 000 за 23 г. право на ползване", допълни Тодор Батков и продължи:

"Александър Ангелов започна като колега в адвокатската къща, в която работя. За 17 години е бил плътно до мен в решаване на всички юридически казуси. С неоценима помощ при осигуряване на допълнително финансиране. Достоен и честен човек. Николай Йорданов е собственик на фирми "Юпитер". Пловдивчанин , на, 47 години. С отношение към спорта и към "Левски".. Член на строителната камера", представи новите акционери Батков и завърши:.

"Днес депозирах оставка от "Левски". Оставам левскар", завърши през сълзи вече бившият собственик на "сините", който изкара близо 17 години при "сините", а реално от 2004 година пое цялата тежест при финансирането.

Батков заяви, че дава акциите си безвъзмездно и опрощава над 1,6 милиона лева, които е дал от миналия юли досега. Той се пошегува, че сега може да събере 500 000 евро, за да изографиса храма в Смолян, "който построихме заедно със съпругата".

"Не го завърших, може би затова Господ ме наказа през последните години", каза още на шега адвокатът, като в същия тон допълни, че "Левски" му е донесъл много радости и два стенда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай